Våbenhvile i Randers

Socialdemokraterne støtter alle Torben Hansen som borgmesterkandidat, og partiet dropper planerne om en ny konstitueringsaftale, oplyser partiet

Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Randers var torsdag aften samlet til krisemøde efter den seneste tids ballade om en eventuel ny konstitueringsaftale.

Fredag oplyser partiet i en pressemeddelelse, at hele byrådsgruppen bakker op om Torben Hansen som borgmesterkandidat, og at planerne om en eventuel ny konstitueringsaftale lægges på hylden.

Se: Fløjkrig i Randers

- Socialdemokratiet synes bestemt, at der er plads til forbedring hos nogle af udvalgsformændene, og i begyndelsen var en enig socialdemokratisk byrådsgruppe også fristet til at tage konsekvensen af dette, oplyser Socialdemokratiet.

Partiet skriver også, at alt "personfnidderet" nu skal høre fortiden til, så den fulde koncentration kan gives til det politiske arbejde.

- Den Socialdemokratiske byrådsgruppe er dog også af den opfattelse, at man nu vil koncentrere sig om det politiske arbejde, og Socialdemokratiet lægger nu al byrådets personfnidder bag sig. Det er bedst for Randers. Samarbejdet er et fælles ansvar for alle partier og lister i byrådet og kræver, at alle yder en indsats, oplyser partiet og fortsætter:

Se: Ballade i Randers fortsætter

- Venstre har tidligere meddelt, at Venstre ikke for nuværende ønsker at arbejde videre med planerne om en omkonstituering, da der som omtalt ikke er Socialdemokratisk enighed. Den socialdemokratiske byrådsgruppe tager dette til efterretning og anser hermed sagen som værende afsluttet.

Socialdemokratiet runder pressemeddelelsen af med at understrege, at der er samlet opbakning til Torben Hansen.

- Hele den socialdemokratiske byrådsgruppe bakker ubetinget op om vores borgmesterkandidat, Torben Hansen. Det er aldrig det, der har været diskussionen.

________

DEN SOCIALDEMOKRATISKE BYRÅDSGRUPPE HAR UDSENDT DENNE PRESSEMEDDELELSE:

Der har været mange forlydender i omløb om omkonstituering i Randers Byråd f.s.v angår udvalgsformændene.

Der var som forventet rigtig mange useriøse indslag under og efter skolestrukturdebatten og vedtagelsen af skolestrukturforslaget. Det var ikke forventet - og helt utilstedeligt - at man verbalt overfalder politikere og embedsmænd både i pressen og byrådssalen, og man går langt over stregen med beskyldninger som kriminelle, løgnere, forslag om suspendering af flere embedsmænd o.s.v. Og ved vedtagelsen af skoleforslaget den 12.1.2015 endelig en verbal overhaling af embedsmændene, der nærmest blev betegnet som utroværdige/uduelige. Og det vel at mærke fremført af politiske ledere/udvalgsformænd.

Socialdemokratiet synes bestemt, at der er plads til forbedring hos nogle af udvalgsformændene og i begyndelsen var en enig socialdemokratisk byrådsgruppe også fristet til at tage konsekvensen af dette.

Amtsavisens omtale af møder i Socialdemokratiet, har ikke været dækkende for det pågåede ved møderne.

Den Socialdemokratiske byrådsgruppe er dog også af den opfattelse, at man nu vil koncentrere sig om det politiske arbejde og Socialdemokratiet lægger nu al byrådets personfnidder bag sig. Det er bedst for Randers. Samarbejdet er et fælles ansvar for alle partier og lister i byrådet og kræver at alle yder en indsats.

Venstre har tidligere meddelt, at Venstre ikke for nuværende ønsker at arbejde videre med planerne om en omkonstituering, da der som omtalt ikke er Socialdemokratisk enighed.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe tager dette til efterretning og anser hermed sagen som værende afsluttet.

Hele den socialdemokratiske byrådsgruppe bakker ubetinget op om vores borgmesterkandidat, Torben Hansen. Det er aldrig det, der har været diskussionen.

Med venlig hilsen

Leif Gade