V vil ikke diktere gris i institutioner

Det er forældrene, der skal beslutte, om der serveres svinekød eller ej i institutioner, lyder det fra Venstre

Politikerne skal ikke blande sig i, om der skal frikadeller eller ej på menuerne i landets daginstitutioner.

Sådan lyder det fra børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen (V), der er uenig med Dansk Folkeparti og sine egne partifæller i byrådet i Randers.

Her har et flertal bestående af Dansk Folkeparti og Venstre besluttet, at svinekød skal være obligatorisk i kommunens daginstitutioner.

- Jeg går ind for frihed - ikke tvang, og det skal være op til de enkelte institutioner at tage stilling til, hvad børnene skal spise, siger Anni Matthiesen.

Vedtaget: Gris på menuen et krav i Randers Kommune

Hun har dermed et andet syn på sagen end partifællerne i byrådet i Randers.

- Det er så deres valg at gøre det. Jeg mener, det er noget, man skal finde ud af lokalt i institutionerne. Så jeg kan kun undre mig, siger Anni Matthiesen.

Forældres Landsforening: Uhørt!

Dermed ligger hun helt på linje med formand for Forældres Landsforening (FOLA) Dorthe Boe Danbjørg, der kalder det "uhørt", at Dansk Folkeparti vil blande sig i maden i institutionerne.

- Vi har et nærdemokrati med lokale forældrebestyrelser til at tage sig af den slags. Vi ser, at menuerne i institutionerne bliver en brik i et værdipolitisk spil.

Byrådsmedlem: Frikadellekrig bidrager til temafester

- I stedet burde politikerne koncentrere sig om noget helt andet, nemlig normeringer, fysiske forhold, gode arbejdsbetingelser og muligheden for videreuddannelse for pædagogiske medarbejdere, siger forældreforeningens formand.

Hun siger, at der er institutioner, hvor man lokalt har besluttet ikke at servere svinekød ud fra en "pragmatisk tankegang".

- Her handler det ikke om ideologi, men om hvad der er praktisk. Hvis størstedelen ikke spiser svinekød, så siger man rent fornuftsmæssigt, at så serverer vi det ikke her, siger Dorthe Boe Danbjørg, der ikke mener, det er et problem.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer