Uro i Enhedslisten: Spidskandidat smækker med døren

Enhedslisten i Randers mister sin topkandidat, der går i protest mod, at medlemmer af Enhedslisten kan repræsentere andre lister i byrådet

Anni Andersen, der var valgt som Enhedslistens spidskandidat i Randers, har forladt partiet i protest. 

Uenigheden bunder i, hvordan Enhedslisten skal håndtere, at flere af dens medlemmer er aktive i andre politiske grupperinger. Det fortæller Frede Kirkholm Nielsen, der er listens kontaktperson i Randers.

Eksempelvis er Bjarne Overmark medlem af Enhedslisten, samtidig med han i mange år har repræsenteret Beboerlisten i Randers Byråd.

Hidtil har de to kasketter ikke givet anledning til den store debat, da Enhedslisten ikke tidligere har stillet op til byrådsvalget i Randers. Listen har derimod støttet Beboerlisten. 

Frede Kirkholm Nielsen fortæller, at han og flere andre ikke ser noget problem i, at medlemmer af Enhedslisten er aktive andre steder politisk.

Anni Andersen har et andet syn på sagen, og hun tog torsdag konsekvensen ved at melde sig ud.

- Jeg er overrasket over udmeldelsen. Der har været uenighed om problematikken et stykke tid, men det har hele tiden været en præmis, at man kan være medlem af Enhedslisten og samtidig stille op for Beboerlisten eller Velfærdslisten, siger Frede Kirkholm Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Uenighed om opstilling

På nuværende tidspunkt er der to kandidater tilbage på Enhedslistens opstillingsliste i Randers, men Frede Kirkholm Nielsen forventer, at den suppleres med flere navne.

På onsdag mødes bestyrelsen for at tage stilling til, hvordan man kommer videre.

Én ting er dog ifølge Frede Kirkholm Nielsen sikkert:

- Vi stiller op til byrådsvalget i Randers.

Da Enhedslisten i efteråret besluttede, at den for første gang nogensinde ville stille op til et byrådsvalg i Randers, var der også uenighed.

- Vi har diskuteret sagen på en række medlemsmøder, og så har vi til sidst stemt om det. Der var nogle, der stemte ja til forslaget, og andre stemte nej, sagde Frede Kirkholm Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND ved den lejlighed.

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø

Joy Mogensen

play Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

To måneder med teoriundervisning  - det har stort været hverdagen for Victor Pedersen fra Grenaa, der går på smedeuddannelsen. Han håber snart at se et faglokale.

play Hammeren er skiftet ud med museklik: Smertegrænsen er snart nået

politi

Politiet lukker endnu en vandpibecafe

Vaccine dosis.

play Regionerne vil droppe vaccineplanen: - Det fungerer ikke i øjeblikket