Uopklarede fasandrab bliver brugt i undervisning

- Vi kan bruge det som eksempel på, hordan man ikke skal bortskaffe sit slagterriaffald

01:32

Dramatiske billeder af op mod 50 slagtede fasaner i vandløbet ved Støvring Enge nordøst for Randers tilbage i oktober gjorde et stort indtryk hos Danmarks Jægerforbund.

På trods af det drabelige syn af de mange døde fasaner smidt i vandkanten, har Østjyllands Politi og Danmarks Jægerforbund henlagt sagen.

Læs også Fasanmysterie ved Randers: Hvem er skyld i alle de døde dyr?

- Der er ikke noget, der entydigt peger i retning af nogen. Der er desværre ikke nogen, der har stået frem og sagt, at det var en fejl, siger Jens Bjørn Andersen, hovedbestyrelsesmedlem, Danmarks Jægerforbund, Knebel.

- Men jeg tror, at det har givet så høj genlyd, at det ikke kommer til at ske igen. Det er noget forbandet svineri, siger Jens Bjørn Andersen.

Sagen vakte stor opstand, da TV2 | ØSTJYLLAND den 31. oktober 2016 besøgte området, hvor de mange fasaner blev fundet slagtet i vandløbet. 

Meget tydede på, at fasanerne ikke var endt i vandløbet af naturlige årsager. Efter sigende havde langt størstedelen af dem fået skåret bryststykket væk.

Læs også Fugl dræbt af ulovlig gift

- Når brystkødet er skåret af, så kunne meget godt tyde på, at det er jægere, som har skudt fasanerne og så har smidt affaldet der. Ifølge loven skal fuglene ellers afleveres hos Daka eller bortskaffes på en miljørigtig måde, forklarede vildtbiolog hos Dansk Jagtakademi, Niels Kanstrup, til tv2oj.dk.

Selv om sagen er henlagt som uopklaret, vil Danmarks Jægerforbund bruge det som skrækeksempel i undervisningen af nye jægere.

- Vi kan bruge det som eksempel på, hvordan man ikke skal bortskaffe sit slagteriaffald, siger Jens Bjørn Andersen og fortsætter:

- Det skader jagts omdømme at smide sit affald på den måde.

Øverst kan du se hele indslaget om, hvordan Danmarks Jægerforbund vil bruge episoden i undervisningen af kommende jægere.