Unge mødre på Christiansborg

Kommune skal dele ud af erfaringer fra projekt

Et projekt for unge mødre i Randers skal dele ud af deres erfaringer på Christiansborg, hvor social - og integrationsminister Karen Hækkerup (S) skal lytte med.

Projektet i Randers har i samarbejde fire andre ung-mor projekter arrangeret konferencen, som finder sted den 5. december.

- Vi har nu været i gang med projektet i lidt over to år og har efterhånden rigtigt mange gode erfaringer , vi gerne vil dele med andre. På konferencen har vi inviteret både praktikere, landsorganisationer samt diverse forskellige ordførere. Men vi er selvfølgelig særligt stolte af minister Karen Hækkerups deltagelse, siger gruppeleder Jeanette Breus Møller fra Randers Kommune. 

Projektets kernebudskab er, at dat det betaler sig at gøre en forebyggende indsats for de unge mødre og deres børn. På den måde styrkes en ung mor i sit netværk og bliver undstøttet i deres forældrerolle samt drømme for fremtiden, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- At der er en nytteeffekt og en økonomisk sidegevinst er ikke noget vi normalt er optaget af indenfor vores felt. Vi er nok traditionelt mest optaget af, at de mennesker, vi arbejder med, får det bedre. Det er dog kun en fordel, at det nu også bliver tydeligt, at vi rent faktisk gør en forskel i et socioøkonomisk perspektiv, siger Jeanette Breus Møller.