Unge flytter på museum

Projekt med støtte fra Kulturministeriet skal styrke båndet mellem unge og kulturhistorie

I Randers munder et forsøg på at kombinere unges vaner med museer og kulturhistorie nu ud i, at fire unge randrusianere i på Museum Østjylland.

For få uger siden mødte de hinanden for første gang, da Museum Østjylland og Randers Ungdomsskole afholdte åben audition. Ud af et skarp ansøgerflet på mere end 20 unge, er de fire blevet udvalgt til det ungekulturelle fyrtårn, der økonomisk støttes af Kulturministeriet med 250.000 kroner.

Indflytningen på museet er bare en del af projektet #pastmypresent, som betyder at der vil ske flere lignende utraditionelle begivenheder i det kulturelle liv i Randers. De skal tilsammen vise vejen for hele kultur-Danmark inden for ungeområdet.

Første begivenhed er altså indflytningen på museet midt i Randers, der kommer til at foregå lørdag den 7. marts. Med i flyttekasserne bringer de både PlayStation, rap-musik og guitarspil for at få andre unge til at flytte med.

- Hvem siger, at det daglige ungdomsliv ikke kan foregå på et museum, hvor vi unge så samtidig vil få mulighed for at opleve kulturhistorien, siger en af de unge kommende musumsbeboere Mikkel Elming, der håber på et stort fremmøde.

De fire unge eventmagere fra #pastmypresent vil gerne invitere andre unge indenfor - både ved de enkelte events, men også gerne som en del af arbejdsprocessen.

Eventen på Museum Østjylland sker samtidig med den årlige kulturhusdag fra kl. 10-16.

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

060321 Senfølger Marathonløber 1930 VTR.00_02_09_00.Still001

play Smittet for et år siden: Joan er stadig hæmmet af senfølger

COVID-19 corona test forum horsens

513 nye smittede med coronavirus

Museum jorn udendørs udstilling corona

Desperate efter at vise kunst: Museum placerer udstilling i vinduerne, så den kan ses udefra

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden