Ung mand snuppet af politiet til gaderæs i Randers

Politiet har længe haft fokus på gaderæs i Randers. I går afslørede de 40 biler

Cirka 40 biler var forsamlet på Engelsholmvej i Randers, da der lørdag aften blev kørt ulovlig gaderæs. Foto: Google Maps

En gruppe mennesker i Randers troede muligvis, at de var med i filmen Fast and The Furious lørdag aften.

Østjyllands Politi kunne kl. 22.30 konstatere, at cirka 40 biler var forsamlet på Engelsholmvej i Randers, og at der blev kørt ulovlig gaderæs.

Læs også Politiet jager ulovlige gaderæsere

Færdselsafdelingen har gennem de seneste tre år haft fokus på emnet, og det var et tip fra en borger, der lørdag aften førte dem på sporet af racerbøllerne.

30 dages fængsel

Fra et skjul lykkedes det politiet at foretage hastighedsmåling af en ældre VW Golf, der blev ført af en 23-årig mand fra Randers.

Målingen viste, at den unge mand havde kørt mindst 103 km/t, hvor man må køre 50 km/t.

Læs også Wrooom! Nye lovlige gaderæs på vej i Randers

Da hastighedsforseelsen var i forbindelse med ulovlig gaderæs, må den unge mand nu se frem til en dom på op til 30 dages fængsel, 40 timers samfundstjeneste og en tillægsbøde på ikke under 7000 kroner. Derudover ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst seks måneder. Til sidst blev den unge mands bil beslaglagt.

- Vi har et enkelt skud i bøssen, for lige så snart de ser os, så smutter de stille og roligt fra stedet, så det er svært at få fat på mange ved sådanne gaderæs, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Jens Rønberg. 

Politiet kunne herefter konstatere, at der ikke længere blev kørt ulovlig gaderæs på strækningen.