Ung debatstjerne: Borgmesteren i Randers skal væltes

Efter finalen i DM i debat har 23-årige Astrid Daugbjerg nu meldt ud, at hun vil gå ind i lokalpoltik i Randers.

23-årige Astrid Daugbjerg var lørdag med i finalen i DM i debat under Folkemødet på Bornholm. Selvom hun var en klar favorit til at vinde, så var der andre, der var bedre på dagen. Det betød, at fik Astrid fik en fjerdeplads. I alt 32 unge debattører fra hele landet deltog i konkurrencen.

Men SOSU-assistenten fra Randers har imponeret dommerne, og BTs politiske kommentator, Søs Marie Serup har nu opfordret hende til at gå ind i politik.

- Efter finalen har jeg sagt til hende, at jeg synes, hun skal stille op til Folketinget, hun har noget helt usædvanligt, der bare brænder igennem. Hun er utrolig ægte og meget velargumenteret.

Næste gang vi kommer til at høre til Astrid Daugbjerg, kan meget vel være til kommunalvalget i efteråret 2017. Hun vil nemlig gerne blive i det østjyske, og har sagt at nu går ind i lokalpolitik.

- Jeg skal ikke pendle til Christiansborg flere gange om ugen. Jeg skal være hjemme i Randers, hvor jeg hører til og gerne vil gøre en forskel, siger Astrid Daugbjerg.

Beslutningen om at starte karrieren i lokalpolitik vækker respekt hos den garvede politiske kommentator.

- Det tager jeg faktisk hatten af for. Det synes jeg, er et rigtig godt valg i forhold til sit interesseområde. Men det er også godt at lære politik, der hvor det virkelig bliver skabt, siger Søs Marie Serup.

Og der er ingen tvivl om, at Astrid Daugbjerg er at finde hos de røde partier på stemmesedlen.

- Vi har en blå borgmester i Randers, han kunne da være fin at få væltet, griner Astrid Daugbjerg.

Det er Politiken der afholder konkurrencen under Folkemødet på Bornholm.