Ulogiske regler for cyklisterne

Flere steder er færdselsloven ulogisk for cyklisterne, mener bestyrelsesmedlem i Cyklistforbundet

03:01

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND har denne uge haft fokus på cyklisterne og vist, at der mange cyklister her i Østjylland, som bryder Færdselsloven.

En af årsagerne til det kan være, at loven mange steder er ulogisk indrettet, mener et højtstående lokalt medlem af Cyklistforbundet. For eksempel inviterer nogle vejkryds nærmest til, at cyklisterne bryder loven, da de uhensigtsmæssigt skal holde for rødt, hvor der ifølge forbundet ikke er grund til det.

Se: Så dyrt er det at køre ulovligt

- Som det er nu, er der steder, hvor det er rigtig, rigtig ulogisk, at loven skal overholdes, så der bryder man loven. Så er man inde i den gråzone, som gør, at man så lige pludselig kan begynde at bryde den steder, hvor man absolut ikke skal bryde den, siger Jens Peter Hansen fra Randers, der er bestyrelsesmedlem i Cyklistforbundet.

Men er det ikke mærkeligt at skulle tilpasse loven efter, at der er nogen, som bryder den?

Se: Svært at ændre cykelkultur

- Jeg vil ikke sige, at vi skal tilpasse loven, fordi nogen bryder den, men vi skal tilpasse loven efter virkeligheden, siger Jens Peter Hansen.

Han håber, at reglerne mange steder vil blive ændret, så respekten for loven vil blive større.

Du kan se flere eksempler på, hvor han mener, at reglerne er ulogiske, i tv-indslaget øverst på siden, hvor du også kan høre mere om sagen.