Udsatte spillede mod professionelle: Det betyder meget for os

Et hold bestående af en gruppe socialt udsatte fik i dag mulighed for at spille et spil Counter Strike mod det professionelle hold Tricked

Landsforeningen for Væresteder afholder i disse dage feriecamp i Randers, og for Bjørn Jensen var torsdag den dag, han havde set mest frem til.

Han havde nemlig forberedt sig i to måneder på at skulle spille computerspillet Counter Strike mod det professionelle e-sportshold Tricked.

- Der er lidt præstige over at kunne sige, at man har spillet mod nogen, der rent faktisk får penge for det, siger Bjørn Jensen.

Bjørn Jensen havde sammen med sine fire holdkammerater trænet i to måneder til dagens kamp.
Bjørn Jensen havde sammen med sine fire holdkammerater trænet i to måneder til dagens kamp.

Bjørn Jensen skulle sammen med et hold bestående af ham selv og fire andre udsatte spille mod Tricked, og selvom det nok var noget nær en umulig opgave for dem at vinde kampen, så var det en spændende udfordring for Bjørn Jensen.

- For mig personligt er det rigtig fedt at spille mod nogen, som, jeg ved, har 100 procent styr på det, så vi skal bare spille vores bedste og til maksimum for at få noget ud af det, siger Bjørn Jensen. 

Men det var ikke kun de udsatte, der fik noget ud af kampen.

For også de professionelle spillere fra Tricked, der er det femtebedste hold i Danmark, havde set frem til at skulle møde de udsattes e-sportshold.

- Det betyder rigtig meget for os, at der bliver lavet sådan noget her, og at de gider have os med. Det betyder rigtig meget for os at vi får lov at spille mod dem. At spille mod sine fans, det er altid sjovt, siger Mads ”Console” Skovby, der er e-sportsudøver for holdet Tricked.

Vil give de udsatte et vendepunkt

Kampen mellem de udsatte og Tricked var blot et af mange arrangementer ved årets feriecamp. Hvor 1300 personer var samlet for at få en god oplevelse.

- Vi er nødt til at give de her mennesker en god oplevelse for at de kan se, hvad livet er på den anden side af social udsathed, og det er i virkeligheden det, der er vores store formål. Det er at give folk et vendepunkt, siger sekretariatschef ved Landsforeningen af Væresteder, Cliff Kaltoft.