Turde bryde traditionerne: Gardin Lis løber med fornem pris

Gardin Lis tænkte ud af boksen og ansatte for fem år siden en akademiker til at udvikle virksomheden. Nu har de sammen vundet Akademikerprisen

En akademiker må siges at være lidt af et særsyn i gardinbranchen, hvor normen er at eje og drive en lokal forretning, indtil man går på pension.

Men Lis Bilde bag Randers-virksomheden Gardin Lis gik sin helt egen vej. Hun besluttede sig for, at virksomheden skulle udvikles, og der skulle skabes vækst. Derfor ansatte hun for fem år siden akademikeren Brian Sørensen, der er cand.scient.pol.

Torsdag kan det offentliggøres, at Gardin Lis har vundet Akademikerprisen 2017 for det fremragende og nytænkende samarbejde mellem Lis Bilde og Brian Sørensen.

quote Gardin Lis får årets pris, fordi hun er gået foran med at vise i praksis, hvordan dygtige akademikere i samarbejde med andre faggrupper kan bidrage til at skabe nye muligheder og flere arbejdspladser.

Allan Luplau, Akademikernes A-kasse

- Gardin Lis får årets pris, fordi hun er gået foran med at vise i praksis, hvordan dygtige akademikere i samarbejde med andre faggrupper kan bidrage til at skabe nye muligheder og flere arbejdspladser, også uden for de områder og brancher, de måske var uddannet til i første omgang, siger formand Allan Luplau fra Akademikernes A-kasse i en pressemeddelelse.

Akademikerprisen er en erhvervspris, der gives til små og mellemstore virksomheder, som anvender akademikere på utraditionel vis, og hvor akademikere er med til at skabe vækst.

I alt 52 virksomheder var indstillet til prisen, og fire virksomheder var nomineret til finalen. Men det blev altså Gardin Lis, der til sidst kunne hive titlen og præmien på 100.000 kroner med hjem. 

Gardin Lis er vinderen af Akademikerprisen 2017.
Gardin Lis er vinderen af Akademikerprisen 2017. Foto: Akademikernes A-kasse

36 ansatte og kunder over hele verden

Efter Brian Sørensens ansættelse lykkedes det at skabe vækst i virksomheden Gardin Lis. Virksomheden har i dag 36 ansatte med kunder i hele landet samt i udlandet.

Brian Sørensen har i dag titlen projekt- og udviklingskoordinator i virksomheden. Han gik kort tid efter sin ansættelse i gang med et innovativt grønt gardinkoncept, som viste sig at blive en stor succes.

Gardin Lis' grønne koncept går ud på at udleje gardiner og genbruge de mange tusind meter gardiner, når lejeperioden er slut. Slutproduktet er en slags akustikplader, der bruges til at dæmpe støj.

Koncepten er ikke set før i branchen.

quote Det er jo ikke fordi, vi er dumme. Men vi tænker bare mest på at sælge gardiner, og det er vi rigtig gode til. Men det der med at læse et 42-sider langt udbud fra en kommune, det kan jeg simpelthen ikke. Jeg kommer til side 2, og så er jeg videre.

Lis Bilde, Gardin Lis

- Jeg har ikke gjort det hele selv, men jeg har selvfølgelig en vis andel i det her. Det er i hvert fald mig, der har søgt midlerne og fået projektet i mål, siger Brian Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lis Bilde er ikke i tvivl, at det har været gavnligt at hive en akademiker ind i virksomheden, der tænker virksomhedsudvikling på en helt anderledes måde end hende selv.

- Det er jo ikke fordi, vi er dumme. Men vi tænker bare mest på at sælge gardiner, og det er vi rigtig gode til. Men det der med at læse et 42-sider langt udbud fra en kommune, det kan jeg simpelthen ikke. Jeg kommer til side 2, og så er jeg videre, siger Lis Bilde. 

Gardin Lis videreudvikler konstant virksomheden. De arbejder blandt andet lige nu på at lancere de første Svane-mærkede gardiner i Europa.

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

80_percent

play Efter års nedgang: Flere flytter til Samsø

politibil

Politistation får flere betjente

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

Dagens mest læste