Trods nedlukning: Eksamen gennemføres som normalt

Det får ikke betydning for afgangseksamen for 9. klasserne, at Spentrup Sogn nu bliver automatisk nedlukket på grund af for høj smitte.

Det betyder at sognets folkeskole, der hedder Blicherskolen, fra mandag igen holder lukket og fra tirsdag underviser eleverne virtuelt.

- Det er selvfølgelig træls, at det sker her to uger før sommerferien og jeg håber, eleverne når at komme tilbage og sige god sommerferie til hinanden, siger Grethe Mortensen, der er skoleleder på Blicherskolen.

Blicherskolen ligger i Spentrup nord for Randers og har løbende oplevet smitte blandt eleverne på skolen.
Blicherskolen ligger i Spentrup nord for Randers og har løbende oplevet smitte blandt eleverne på skolen. Foto: Google Maps

Eksamen undtaget

Selvom hele sognet og dermed også skolen altså lukker ned fra mandag, så får det ifølge skolelederen ikke betydning for de elever, der allerede mandag skal til 9. klasses eksamen på skolen.

- Der er klare retningslinjer, som siger, at elever der skal til prøve er undtaget fra nedlukningen, siger Grethe Mortensen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Derfor holder vi fysiske prøver fra på mandag helt som vi plejer.

Eksaminator på skærm

Lidt anderledes bliver det dog for nogle af eleverne, da en af lærerne er testet positiv for COVID-19 og derfor ikke fysisk må møde op på skolen.

- Han kommer til at være til stede virtuelt med støtte fra én af de andre lærere, som vil være der fysisk, forklarer Grethe Mortensen.

- Det bliver en lidt anden slags prøve, som vi ikke har prøvet før, men heldigvis har eleverne efterhånden meget træning i den virtuelle undervisning og derfor tænker jeg ikke, at denne her løsning vil gøre dem utrygge.


Sidste skoledag involverede før corona-pandemien kast med karameller i andre klasser, men den del er på grund af pandemien blevet forbudt. I stedet har eleverne planlagt en række andre sjove begivenheder, som måske kan gennemføres, hvis sognet åbner op igen. Arkivfoto.
Sidste skoledag involverede før corona-pandemien kast med karameller i andre klasser, men den del er på grund af pandemien blevet forbudt. I stedet har eleverne planlagt en række andre sjove begivenheder, som måske kan gennemføres, hvis sognet åbner op igen. Arkivfoto.

Sidste skoledags i fare

På Blicherskolen i Spentrup, der har omkring 530 elever, skulle 9. klasserne have fejret deres sidste skoledag ugen inden sommerferien. På grund af nedlukningen af sognet er det nu uvist, om det kommer til at ske og hvis det gør, i hvilken form.

Normalt kaster eleverne med karameller i de mindre klasser, laver underholdning for hele skolen på en scene og spiller fodboldkamp mod lærerne. Både i år og sidste år har planerne på grund af corona været tilpasset retningslinjerne.

- Eleverne vil lave en fodboldkamp mod lærerne, som de kan sidde og se klassevis med god afstand imellem og så vil de supplere med noget virtuel underholdning, fortæller Grethe Mortensen.

- Men på grund af nedlukningen så ved vi først om en uges tid, om det kan gennemføres.

Ingen dispensation

Ved tidligere nedlukninger af sogne har de lokale skoler valgt at søge om dispensation til at holde skolen åben. Det er imidlertid ikke en mulighed skoleleder Grethe Mortensen har tænkt sig at udnytte.

- Jeg synes, det ville være dumt at søge dispensation. Det var noget andet, hvis vi slet ikke havde haft smitte på skolen, siger Grethe Mortensen med henvisning til at der på Blicherskolen den seneste tid har været flere smittede i en 9. klasse, en smittet i en 6. klasse, en yderligere elev smittet samt den smittede lærer.

- Vi er den største institution her i vores lille samfund, derfor giver det mening, at hvis der er nogen der skal lukke, så er det os.

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste