Tricktyve på flugt standset af pløre

Plyndrede 76-årig for smykker og penge, men sad fast med flugtbilen på mudret markvej

Det er ikke kun lovlydige borgere, der fristes til at bande sensommerens mudder og pløre langt væk.

Det gør fire formodede tricktyve formentlig også, efter at deres flugt med et større pengebleøb og et pengeskab fuld af smykker endte for enden af en markvej ved Horsens med flugtbilens hjul begravet i mudder.

Det begyndte ellers lovende for en kvinde og tre mænd, da de tidligere på dagen vadede direkte ind hos en 76-årig mand på Nyvej i Randers og udgav sig for at være VVS-folk, der skulle "undersøge hans varmerør, fordi det dryppede i kælderen".

Den overrumplede mand nåede ikke at stoppe mændene og samtidig gik den fremmede kvinde i gang med holde ham hen i gangen og bedyre at alt var i den skønneste orden.

Forsvandt med pengeskab

Undervejs gik det op for den 76-årige, at noget var helt galt, og han bad "VVS'erne" og kvinden om at forsvinde.

Det ville de ikke lige med det samme, men til sidst lykkedes det ham at skubbe dem ud i gangen, og de forsvandt herefter hurtigt. Da den 76-årige fik lukket døren efter dem, opdagede han, at hans pengeskab manglede, og han kontaktede straks politiet.

Et par vidner så tricktyvene stikke af fra stedet i høj fart i en bil, og da de også havde noteret nummerpladen, blev nummeret sendt rundt til politiets patruljer.

Politihund løb to op

En patrulje fra Sydøstjyllands Politi opdagede kort efter bilen, der kørte på motorvejen ved Horsens Syd. Efter en kort eftersættelse sad flugtbilen fast for enden af en mudret markvej.

Kort derfra stod fire personer, som stak af over en mark, da de så betjentene. En politihund blev sendt efter dem og fangede en kvinde og en mand, som den bevogtede, indtil betjentene kom frem.

En tredje person blev fundet oppe i træ, hvor han forsøgte at gemme sig. Og den sidste person snusede en politihund sig frem til og fangede ham ved et buskads.

De fire personer blev alle anholdt og sigtet for tricktyveri. Det drejer sig om en 45-årig kvinde og tre mænd på 23, 26 og 27 år. De blev i dag, torsdag, fremstillet for en dommer ved Retten i Randersog varetægtsfængslet for fire uger.

En borger fandt det opbrudte pengeskab og et smykkeskrin fra tyveriet på en grusvej på Ørumvej i Hadsten.

Især ældre er udsatte

Vicepolitiinspektør Lennart Glerup fra Østjyllands Politi opfordrer især ældre mennesker til at tænke sig ekstra om, inden de lukker fremmede ind i deres hjem.

- Flere tricktyve benytter sig af det trick, hvor de udgiver sig for at være fra kommunen eller andre offentlige myndigheder for at komme ind i ældres hjem. Derfor opfordrer vi ældre mennesker til ikke at lukke fremmede ind, de ikke har en foregående aftale med. Bed eventuelt om at se ID og kontakt straks politiet, hvis man har mistanke om, at der er noget, der ikke stemmer, siger Lennart Glerup.  

Sådan kan du sikre dig mod tricktyveri i hjemmet 

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

Skærmbillede 2021-03-03 kl. 14.26.59

Smitsom hundesygdom i omløb

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg