Tre torpedoer fra Kamper

Med tre scoringer var Jonas Kamper hovedmanden bag Randers FC-sejr over Esbjerg

Esbjerg viste fremgang i forhold til sidste uges nederlag mod Sønderjyske, men det rakte ikke, da vestjyderne hjemme tabte 1-3 til Randers i Superligaen.

Jonas Kamper stjal fuldstændigt billedet med sine tre scoringer, hvoraf de to blev sat ind med en tordenvrist - og så kunne det endda være blevet til flere mål fra den tidligere Brøndby-spiller.

Kamper lynede allerede i det syvende minut, hvor en tværpasning helt nede fra højrebacken Søren Jensen sejlede hen over Esbjerg-forsvaret og landede for fødderne af Kamper, der resolut trykkede af og scorede.

Noget af en dukkert for vestjyderne, der skulle revanchere den meget blodfattige indsats i sidste uges forårsåbner, der blev tabt 0-1.

Viste mere vilje

Esbjerg viste dog langt mere vilje denne gang, og specielt en spiller som Søren Rieks virkede opsat på at lukke munden på sine kritikere.

Det gjorde han i hvert fald for en stund, da han ramte en nedfaldsbold i Randers-feltet perfekt og udlignede. Udligningen gav hjemmeholdet nyt mod på tilværelsen, og opgøret lå og vippede, indtil Jonas Kamper igen slog til.

Han kom af sted i en kontra og havde ikke rigtigt andre muligheder end at skyde på mål, og det gjorde han så fra en spids vinkel og med et drøn, som så ud til at flyve gennem fingrene på Esbjerg-målmand Lars Winde.

Og små 10 minutter senere fuldendte Kamper så hattricket, da han udplacerede Winde efter endnu en friløber. Dermed sikrede han Randers den første udebanesejr i denne sæson. Resultatet sender Randers væk fra bunden for en stund og gør ikke Esbjergs problemer under nedrykningsstregen mindre. Holdet har fortsat kun 17 point, og der er nu seks point op til nærmeste modstander, som er FC Nordsjælland.

Randers-angriberen Frank Kristensen udgik i øvrigt allerede efter en halv time med det, der lignede en fibersprængning. Den tidligere FC Midtjylland-spiller stoppede pludselig op i et løb og tog sig til baglåret.

Også Anders Egholm måtte forlade banen før tid med en skade.

Esbjerg-Randers FC 1-3 (1-1)

0-1 Jonas Kamper (7. minut)
1-1 Søren Rieks (34. minut)
1-2 Jonas Kamper (62. minut)
1-3 Jonas Kamper (71. minut)

Tilskuere: 5.235