Tre sejlende betonkvinder er nu på vej mod Randers Havn

Søndag aften ankom de såkaldte Life-boats til Udbyhøj Færgehavn, og har nu fem timers sejlads til Randers

02:02

Der har nok været en del sejlende på vandet og folk langs bredden ved Randers Fjord, som søndag garanteret studsede over synet af tre 12 meter lange sejlende betonskulpturer, men det var ikke desto mindre, hvad der sejlede ind til Udbyhøj Færgehavn.

Det er tre fartøjer med navnet Life-boats, der er udformet som kvinder, og som i forbindelse med Kulturhovedstaden 2017 allerede i år skal på rundtur til flere østjyske havne. I disse dage er turen så kommet til Randers.

- Vi ankom fra Hadsund til Udbyhøj Færgehavn søndag og skal nu her videre mod Randers. Der venter os fem timers sejlads i roligt tempo, inden vi lægger til ved Nordhavnen, forklarer skipper Rasmus Aagaard til tv2oj.dk.

Læs også Kultur-hovedstad søsættes med sejlende beton-skulpturer

Indtil fredag vil bådene så ligge her til offentlighedens skue, og herfra og fire dage frem åbner de så op for besøg. Der er nemlig Life-boat festival fra den 23.-27. september.

- Det har været fantastisk at være en del af holdet om bord på kvinderne. Der er et herligt fællesskab blandt alle de frivillige, og så har vi mødt andre interesserede sejlende på turen. Især ind gennem Mariager Fjord blev vi mødt af mange, der ikke har hørt om Life-boats. De blev en anelse forbavsede, vinkede og grinede, fortæller Rasmus Aagaard.

Han afslører, at selvom de store betonkvinder ser tunge ud, og at man kunne forestille sig, at de er svære at manøvrere, så er det ikke tilfældet.

Læs også Aarhus 2017: Susanne Bier som opera og Nephew på en ny måde

- Når man har lært dem at kende, så er de faktisk meget sødygtige, men kun til kystnær sejlads, lyder det fra skipperen.

Efter opholdet i Randers drager betonkvinderne videre mod Bønnerup, Grenaa, Ebeltoft og den 12. oktober indsejler de i Aarhus Havn. 

Øverst i artiklen kan du se en video fra søndag, hvor bådene ankom til Udbyhøj Færgehavn. Herunder kan du se mere til projektet med at bygge bådene.