Tre indbrud på kort tid: Tyvene bliver skuffet

Lørdag morgen vågnede guldsmed Erik Sørensen til en alarm fra sin forretning i Houmeden i Randers. Det er tredje gang på få måneder.

Arkivfoto: Guldsmed Erik Sørensen

Sidste gang forsøgte tyvene at sprænge sig adgang til hans butik med smykker og ure. Uden held. Men lørdag havde tyvene forberedt sig bedre, og de lykkedes med at stjæle ni bakker forlovelsesringe.

Erik Sørensen er godt og grundig træt af de mange forsøg på indbrud, men han mener også, at tyvene bliver en smule nedtrykte, når de opdager, hvad de har stjålet.

- Det er ikke ægte guld, men det kan de jo ikke vide, siger han.

De ni bakker med ti par ringe i hver har en samlet værdi på cirka 34.000 kroner. Havde der været tale om ringe af guld havde værdien ligget på cirka 900.000 kroner.

Sådan ser de stjålne ringe ud 

Nattens indbrud i butikken vidner om tyve, der har forberedt sig bedre end de forrige. I maj forsøgte tyve ad to omgange at sprænge sig adgang til Housmedens Guld, Sølv og Ure. Begge gange uden held.

Lørdag morgen havde tyvene taget en vinkelsliber med, der kunne skære et hul i et mindre vindue på siden af indgangspartiet. Derfra skaffede de sig adgang til de ni bakker med forlovelsesringe, som dog er attrapper.

- De er blevet skuffet, for de har stjålet en masse attrapper. Der skulle gerne være nogen, der kan se, at det ikke er guld, siger Erik Sørensen.

Han håber, folk kontakter politiet eller ham, hvis de får tilbudt nogen af de stjålne ringe, som kan ses på billedet her. 

 

Ringene bliver brugt som udstillingsmodeller. Når kunderne vil have lavet en ring, bliver de fremstillet efter mål i det materiale, de ønsker. 

Læs også Guldsmed frygter indbrudsbølge: To forsøg på én uge

Guldsmedens navn lyder måske bekendt. I september sidste år satte han sin guldsmedeforretning til salg for blot én krone, han ville til at nyde sin tilværelse som pensionist i en alder af 77 år, og så var han træt af konkurrencen fra internettet.

Blot en måned senere fortrød han dog sin beslutning og gjorde comeback med butikkens Housmedens Guld, Sølv og Ure i Randers. Det er her, han har haft ubudne gæster tre gange på få måneder.

Læs også 77-årige Erik fortrød pension – nu har han åbnet ny butik

Det er bagsiden af den branche, som Erik Sørensen har været i i mere end 57 år.

- Det er vilkårene, for vi er de eneste steder, hvor der står værdier i vinduerne, siger han.

Sådan så ruden ud i Erik Sørensens butik lørdag morgen  Foto: Erik Sørensen