Travl nat for brandvæsnet: Ejendom og klubhus nedbrændt

Hele natten arbejdede brandfolkene med at få styr på en brand ved Råsted nord for Randers

01:08

To brande har natten til tirsdag sendt brandfolkene fra Beredskab og Sikkerhed på overarbejde.

Den første brand blev anmeldt klokken cirka 01.00 natten til tirsdag, hvor der var brand i nogle bygninger ved Hovedvejen 14 ved Råsted mellem Randers og Purhus.

SE OGSÅ: Brand ved kloster: Ægtepar slap ud i sidste øjeblik

- Allerede på vej ud til stedet kunne vi tydeligt se branden. Det er et nedlagt cementstøberi, tror jeg. Det er nogle gamle bygninger, hvor man i dag på en eller anden måde håndterer uld. Der er tre bygninger, som på en måde er bygget sammen, men som er fordelt på to matrikler med to ejere. Der var ild i to af bygningerne, og der var stor risiko for, at ilden ville brede sig, siger Anders Jensen, der er indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed, til tv2oj.dk.

Videoen øverst på siden er filmet af Local Eyes. Se mere video her.

Naboejendom reddet 
Brandfolkene gik derfor straks i gang med at redde naboejendommen, da der ifølge Anders Jensen ikke var meget, de kunne stille op med de to bygninger, som flammerne allerede havde godt fat i.

SE OGSÅ: Skybruddet skabte udfordringer for beredskabet i Horsens

- Vi fik reddet nabohuset, som slap med lidt skade i et autoværksted, men ellers er det sluppet, siger indsatslederen. 

Han fortæller, at ingen personer kom til skade ved branden, som holdt brandfolkene beskæftiget hele natten og noget af morgenen. 

- Vi er stadig herude for at efterslukke, men vi forventer at være færdige ved 10-tiden. Når vi er færdige, kommer politiets efterforskere herud for at forsøge at klarlægge brandårsagen, siger Anders Jensen.

Brand i klubhus ved Havndal
Det var ikke den eneste brand, som Beredskab og Sikkerhed var ude til natten til tirsdag. Klokken cirka 04.30 var den nemlig gal i Havndal i det nordlige af Randers Kommune.

SE OGSÅ: Ild i lejlighed: Udbrændte sofaer og sod-og røgskader

- I forbindelse med en ridebane er der et klubhus, og det var fuldstændig overtændt, da vi ankom, siger Anders Jensen.

I løbet af et par timer fik brandfolkene slukket flammerne, og også her skal politiets efterforskere se nærmere på stedet for at kunne fastlægge brandårsagen.

Ingen personer kom til skade ved branden.

Øverst på siden kan du se video fra branden på Hovedvejen ved Råsted. Videoen er lavet af Local Eyes.