Træt af tomme dåser og plastic

Nu rydder korps af frivillige op efter alle andre

01:51

1 af 2

Tomme øldåser, plasticposer og bunkevis af papir. Det flyder med affald på gader og i parker i Randers.

Synet af hensmidt affald har fået en række randrusianere til at tage sagen i egen hånd.

De har oprettet Facebook-gruppen "Hold Randers Ren", som i dag tæller 31 medlemmer. Til sammen danner de et frivilligt korps af affaldsindsamlere, der hver uge samler affald i blandt andet byens parker.

Idéen til gruppen fik truckfører Jacob Jørgensen. Han var træt af at støde på det samme affald hver eneste dag, når han gik gennem byen på vej til sin arbejdsplads:

- Jeg synes, det var på tide at få gjort noget, som alternativ til det, der i forvejen. Jeg synes godt, vi som borgere kan gøre en indsats selv, siger Jacob Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Affaldsgruppens indsats er ikke gået ubemærket hen. Randers Kommune sponsorerer både sække og gribetænger, så indsamlerne er godt rustet til opgaven.

Næstformanden for kommunens Miljø- og Teknikudvalg, Lars Søgaard (V), er glad for gruppens indsats, selvom det er kommunen, som står for den overordnede opgave:

- Jeg synes, det er rigtig fedt, at Jacob og hans kumpaner viser aktiv medborgerskab og gør sit for, at kommunen er et pænt og rent sted at opholde sig, siger Lars Søgaard og fortsætter:

- Kommunen har kun begrænsede ressourcer, og der ingen tvivl om, at vi vil blive mere pressede i fremtiden, siger Lars Søgaard og fortsætter:

De 31 medlemmer inspicerer græsplæner, stier og budskaber rundt omkring i byen en til to gange om ugen.

Se et tv-indslag om gruppen "Hold Randers Ren" øverst i artiklen.