Todd: Ingen fast straffe-skytte

Randers-træner fortæller om overvejelserne omkring valg af straffesparksskytte

08:03

1 af 2

I mange fodboldklubber ligger det fast inden en kamp hvilken spiller, der sparker fra ellevemeterpletten, hvis holdet tilkendes et straffespark. Men ikke i Randers.

Det fik tilskuerne til Randers FCs kamp mod FC Nordsjælland i fredags at se. Randers fik tilkendt straffespark, og Nicolai Brock-Madsen og Djiby Fall var begge meget opsatte på at tage det.

Og det er ikke så mærkeligt. Colin Todd, der er Randers FC-træner, fortæller, at der inden kampe ikke er en fast aftale om, hvem der skal sparke.

- Jeg ved det ikke. Jeg lader det være op til spillerne. Jeg er glad for, at et par af spillerne greb ud efter bolden. Det eneste jeg vil sige er, at uanset hvem der sparker, så scor. Så jeg har ingen bekymringer over noget, som skete i den kamp, siger Colin Todd.

Se: - Vi er ikke jubelidioter

Han mener, at det er et godt tegn, at der er flere spillere, som er ivrige efter at få fingrene i bolden.

- Hvorfor skulle jeg være bekymret? Jeg bliver kun skuffet, hvis de brænder. Jeg synes, det er godt, hvis to eller tre spillere vil tage straffesparket. Det viser, at de tror på egne evner til at score, siger træneren.

Og scoret blev der. Djiby Fall sendte sikkert bold fra ellevemeterpletten i mål til 3-0 efter blot 36 minutter af opgøret.

Randers FC vandt kampen med 3-0, og holdet er at finde på tredjepladsen i Superligaen. På søndag møder kronjyderne på hjemmebane Silkeborg IF, der fortsat jagter holdets første sejr i Superligaen.

I videoen øverst på hjemmesiden kan du se et længere interview med Colin Todd, hvor han blandt andet fortæller om klubbens målsætning og om strategien ved straffespark (cirka ni minutter inde i interviewet). Interviewet er på engelsk.

Tirsdag aften vender Fodbold med Horup tilbage efter vinterpausen. Her kan du blandt andet møde Peter Christiansen, der er sportschef i Randers FC. Det er klokken 19.55 på TV 2 | ØSTJYLLAND.