Tjekkisk lastbil beslaglagt

Skal betale bøder for 54.000 kr.

Østjyllands politi har beslaglagt en tjekkisk lastvogn, der holdt parkeret på Tronholmen i Randers.  Der er tale om et såkaldt modulvogntog, og politiet fattede mistanke, da det var parkeret i et område, hvor den slags køretøjer ikke må færdes. Ifølge politiet havde de to chauffører også overtrådt køre- og hviletidsreglerne

Lastbilen blev beslaglagt som sikkerhed for betaling af bøden på i alt 51.000 kroner. Chaufførerne står til en bøde på 8.500 kroner hver plus en betinget frakendelse af føreretten på grund af overtrædelserne af køre- og hviletidsreglerne. Den tjekkiske vognmand, der beskæftiger de to chauffører står til en bøde på 34.000 kroner for de to chaufførers forseelser, oplyser transportnyhederne.dk.

- Vi har altid ekstra øje på udenlandske modul-vogntog, for de må kun køre i Danmark og Sverige, og det på nøje fastlagte ruter. Og det viste sig da også, at det var galt her, siger vicepolitiinspektør Kristian Thomsen, leder af færdselspolitiet ved Østjyllands Politi til amtsavisen.dk.

Lastbilen var lastet med stålvarer fra Sverige.