Tilbygning skaber debat

Uenighed om Sct. Mortens Kirkes nye tilbygning

02:23

1 af 2

En ny tilbygning til Sct. Mortens Kirke i Randers har sat gang i en diskussion om, hvad man kan tillade sig at gøre ved en gammel kirke. Kritikerne kalder den nye tilbygning et overgreb, mens andre finder det helt i orden, at også kirkens bygninger følger med tiden.

- Jeg synes, den er meget, meget grim. Det er store ord, fordi vi faktisk har den smukkeste kirke i Randers - og jeg synes, det er et overgreb og jeg synes, der er grimt.

Sådan lød det fra Winnie Bjerre, der er suppleant i menighedsrådet i Sct. Mortens Kirke, da Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag debatterede emnet.

VIDEO: Se debatten i Kulturkampen her

Ikke alle er dog enige i den betragtning. Flere af de kirkegængere, som TV 2 | ØSTJYLLAND talte med efter gudstjenesten søndag, var godt tilfredse med udformningen af den nye tilbygning.

- Den passer til den tid vi lever i nu, siger Vera Jakobsen, og hendes mand, Villy Jakobsen, supplerer:

- Den tilbygning vi har nu, er jo heller ikke køn. Den er også bare klistret på.

Og uanset om man er tilhænger eller modstander af kirkens nye udtryk, så er en ny tilbygning nødvendig.

- Bygningen her er fra 1850'erne, der blev den fæstet fast i den gamle middelalderkirke, men den synker lidt ned. I hvert fald for til - og det betyder, at den hiver i den gamle kirke - så der skal gøre noget, siger sognepræst i Sct. Mortens Kirke Line Hage.

I indslaget øverst kan du blandt andet høre, hvorfor kirkens ansatte ser frem til den nye tilbygning.