Tilbageblik: Omanns vej til magten

Midtvejsvalget er kommet til Randers Kommune

Venstre i Randers Kommune bød under valgkampen i 2013 på en politisk helt ny udfordrer i byrådssalen. Navnet er Claus Omann Jensen, og han strøg direkte fra erhvervslivet og ikke bare ind i byrådet, men helt ind på borgmesterkontoret med kæden om halsen.

I forbindelse med at TV 2 | ØSTJYLLAND i november gennemfører midtvejsvalg i samtlige østjyske kommuner samt i Region Midtjylland, er turen onsdag kommet til Randers Kommune, og derfor har vi kigget nærmere på, hvordan valget forløb i Randers i 2013.

Der har ikke været ry for, at arbejdet med konstitueringen af en ny borgmester i Randers er gået gnidningsfrit, og inden kommunalvalget i 2013 sagde Claus Omann Jensen om valget i 2009:

- Det var ikke kønt, det der foregik, og det tror jeg, at Henning Jensen Nyhuus og jeg er helt enige om, og sådan ønsker vi ikke, at det skal være den her gang. For det der er vigtigt er ikke kun det med at kunne tælle til 16 på valgnatten, men det der er vigtigt er, hvis man har et bredt byråd, som tænker i Randers fremadrettet.

Men valget af en ny borgmester i Randers gik ikke stille for sig i 2013.

Efter en mere end turbulent valgnat i, hvor Socialdemokraterne gik i opløsning, gik blandt andre Beboerlisten og Velfærdslisten med i en så broget konstituering med Claus Omann Jensen i spidsen, at det næsten kun kunne gå galt indimellem.

Arbejdsklimaet i byrådet har siden været under frysepunktet nogle gange og været præget af mistillid, beskyldninger og trusler om politianmeldelser.

Midtvejsvalget er i dag, onsdag, kommet til Randers Kommune, hvor TV | 2 ØSTJYLLAND onsdag aften sender en debat med lokale politikere direkte fra Værket i Randers. Se med fra 19.30.

I videoen øverst på siden kan du se et tilbageblik af, hvordan kommunalvalget i 2013 forløb i Randers Kommune.

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

Anders Pedersen, bagergården Hinnerup

play Fordobling af salget: Østjyderne mæsker sig i fastelavnsboller som aldrig før

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente