Tidligere sigtet i Stjernehus-sag forsvarer tiltalt byrådsmedlem

Den mand, som byrådsmedlem Bjarne Overmark er tiltalt for at dele personfølsomme oplysninger om, forsvarer nu det randrusianske byrådsmedlem.

En tidligere sigtet melder sig nu på banen for at forsvare randrusiansk byrådsmedlem, der er tiltalt for at dele personfølsomme oplysninger om netop sigtede.

quote Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig forurettet over, at Bjarne Overmark i en mail af 30.10.2019 nævnte mit navn.

Rene Fensmark Justesen, pædagogmedhjælper i Stjernehuset

Efter det tirsdag kom frem, at Østjyllands Politi har besluttet at rejse tiltale mod advokat og byrådsmedlem i Randers Kommune Bjarne Overmark, har TV2 Østjylland modtaget, hvad der ligner et forsvarsskrift for lokalpolitikeren fra Beboerlisten.

- Jeg er den tidligere sigtede, som d. 21.8.2019 trådte frem med navn i Amtsavisen, efter Rigsadvokaten havde besluttet, at der ikke var grundlag for at tiltale mig, skriver Rene Fensmark Justesen, som har udsendt udtalelsen med bistand fra tillidsrepræsentant Anette Andersen.

Har ikke følt sig forurettet

Sagen tog sit udspring i 2019, hvor Rene Fensmark Justesen blev anmeldt til politiet for en krænkelse i daginstitutionen Stjernehuset i Randersbydelen Helsted. Han blev afhørt og siden sigtet, men i juni kom det frem, at Statsadvokaten havde opgivet sigtelserne på baggrund af afhøringer og undersøgelser i sagen.

I udtalelsen fra Rene Fensmark Justesen fremgår det, at han med stor forundring tirsdag i pressen læste, at Bjarne Overmark nu er tiltalt for at have delt de personfølsomme oplysninger – ifølge Kommunen.dk i en e-mail til 16 modtagere.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig forurettet over, at Bjarne Overmark i en mail af 30.10.2019 nævnte mit navn, tværtimod har en række byrådsmedlemmer, herunder Bjarne Overmark, været en stor hjælp i min kamp for at komme tilbage som pædagogmedhjælper i Stjernehuset – hvilket endelig lykkedes d. 9.12.2019, hvor forvaltningen ombestemte sig, skriver Rene Fensmark Justesen med henvisning til, at han først fik besked på, at han ikke kunne fortsætte med at arbejde i Stjernehuset, men siden fik jobbet igen.

Rene Fensmark Justesens udtalelse blev tirsdag aften delt på facebook og har onsdag morgen modtaget over 160 positive tilkendegivelser.
Rene Fensmark Justesens udtalelse blev tirsdag aften delt på facebook og har onsdag morgen modtaget over 160 positive tilkendegivelser. Foto: Fra Facebook

Ingen yderligere kommentarer

Nu kan Rene Fensmark Justesen følge sagen mod Bjarne Overmark, som han ifølge udtalelsen anser som grundløs:’

- Hvilket jeg ville have fortalt politiet, hvis politiet havde ulejliget sig med at afhøre mig – den påstået krænkede – inden sagen blev blæst op og helt ud af proportion, skriver han i opslaget, der også sent tirsdag aften er delt på facebooksiden Facebook Randers.

Onsdag morgen har opslaget modtaget over 160 positive tilkendegivelser.

Rene Fensmark Justesen oplyser, at han af hensyn til ro omkring sin arbejdsplads og sin hårdt prøvede familie ikke ønsker at komme med yderligere kommentarer til pressen.

Læs hele udtalelsen fra Rene Fensmark Justesen