Teddy vil hjælpe krise- og voldsramte mænd
Randers har fået sit eget mandecenter, hvor mænd kan få hjælp og rådgivning eller bo i tilfælde af kriser i hjemmet.
De fleste forbinder krisecentre med kvinder, men faktisk ligger der et mandecenter i alle de største byer i Danmark - og nu også i Randers.
Mandecentret hjælper mænd i krise, og Teddy Jalk er forstander på det nye center i Randers, der tilbyder rådgivning, men også et sted at bo, hvis man ikke kan være derhjemme.
- På landsplan er der ret stor efterspørgsel, og det virker til at være stigende, siger Teddy Jalk til TV2 ØSTJYLLAND.
- Der er mange mænd, der også har problemer, når de står i en skilsmisse eller bliver udsat for vold.
De mænd, der vælger at bo på centret, får stillet et værelse til rådighed, hvor deres børn også kan bo. De mænd, der udelukkende ønsker blandt andet rådgivning, møder op på Mandecentrets hovedkontor i Randers midtby, hvor man kan få gratis hjælp til spørgsmål om blandt andet samvær med børn, men også praktiske eller mere personlige spørgsmål.
- Vi hjælper manden med at få overblik over sin egen situation via rådgivning. Det handler om, at manden får ro på og kan gennemskue sit eget liv og situation, siger Teddy Jalk.
Ekstra travlt under corona
Under coronaudbruddet, hvor mange er tvunget til at være mere hjemme, end de plejer, melder kvinde krisecentrene om ekstra travlhed.
Det har fået politikerne til at afsætte midler til flere pladser. Det skrev Ritzau i slutningen af marts.
55 ekstra pladser er blevet oprettet, fortalte social- og indenrigsminister Astrid Krag til Ritzau.
- Vi ser desværre næsten en fordobling i antallet af henvendelser til krisecentrene. Det er velkendt, at i pressede situationer - som den vi står i nu - vokser konflikterne i nogle af de familier, der er pressede i forvejen.
- Pladserne bliver oprettet som akutpladser, som vil stå åbne for kvinder og kvinder med børn, der måtte søge væk fra vold, siger Astrid Krag.
Forstander på Mandecentret i Randers, Teddy Jalk, håber, at politikerne også kigger deres vej.
- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at kvinderne har fået ekstra støtte og hjælp. Vi kunne håbe, at der blev kigget vores vej. Vi oplever også en stigning af mænd, der står i en akut situation, siger han og tilføjer, at de gerne vil have tilført flere midler, og i Hovedstadsområdet vil de gerne have flere sengepladser.
Der er mandecentre i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg, Frederiksberg og Randers.