Teaterleder: Bedre kulturliv, tak

Vil skabe bedre kulturmiljø i provinsen

02:18

1 af 2

18 jyske teatre og teatergrupper går nu sammen om at kræve et aktivt professionelt kulturliv i provinsen. De vil have Folketinget til at sikre, at det ikke kun er kulturlivet i København, der blomstrer.

- I dag er det kulturlivet i København, der står meget stærkt. Og derfor er kunstnerne nødt til at flytte til hovedstaden, hvis de skal kunne leve af deres kunst. Men det betyder, at kulturlivet i provinsen har trange kår og det ønsker vi at gøre op med, siger leder af Randers EgnsTeater Peter Westphael til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Foruden at være teaterleder i Randers er Peter Westphael talsmand for Scenet.dk, der er en sammenslutning af 18 jyske kulturinstitutioner.

Kulturmiljø i provinsen
Han understreger, at budskabet ikke handler om, at kulturen i København skal have mindre støtte eller at Det Kongelige Teater skal flytte til provinsen.

- Vi ønsker på ingen måde at tage noget fra København. Men vi ønsker en mulighed for at skabe et kulturmiljø i provinsen, hvor man kan leve af at være kunstner. Hvor vi møder hinanden på cafeerne og kan udveksle ideer og erfaringer. Hvis kulturlivet i Aarhus for eksempel bliver styrket, vil der være flere kunstnere, der bor her og derfor også kan komme til Randers EgnsTeater eller til andre teatre i området. På den måde opstår der et miljø, siger han.

Se mere i tirsdagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.