Tak for indsatsen: Ny julekalender hylder frivillige

Frivilligværket i Randers har valgt at sætte fokus på glæden ved at være frivillig ved at lave en julekalender med portrætter af frivillige i kommunen

Louise Svensson er frivillig i Ungdommens Røde Kors Randers og med i julekalenderen. Foto: Mit Perspektiv

24 dage med 24 portrætter af frivillige i Randers og omegn. Det er den julekalender, som Frivilligværket denne december lancerer. Det gør man for at sætte fokus på de frivillige og deres store indsats.

Hvert portræt ledsages af en lille historie om, hvorfor billedets hovedperson gør en frivillig indsats. En af dem er Louise Svensson, der er formand for Ungdommens Røde Kors Randers.

Det driver mig at gøre en forskel for andre, og det giver meget mere glæde end noget andet.

Louise Svensson, frivillig

- Det driver mig at gøre en forskel for andre, og det giver meget mere glæde end noget andet. Jeg har set, hvor meget lidt kan gøre i en hverdag, der er anderledes end min egen, og det der driver mig, er at se glæden ved noget jeg kan gøre, siger Louise Svensson.

Frivilligværket håber, at julekalenderen kan inspirere andre til at yde en frivillig indsats, og så vil man gerne vise, at man kan være frivillige på mange forskellige måder.

Læs også Frivillige hjælper anbragte børn med lektierne

- Med julekalenderen ønsker Frivilligværket at vise, hvor forskelligartet frivilligheden er. Danseinstruktør for udviklingshæmmede, formand for et aktivitetstilbud for ensomme unge, Natteravn, bisidder, venligboer. Disse titler og mange flere gør, at julekalenderen tegner et bredt billede af den lokale frivillighed, siger leder af Frivilligværket, Louise Brown.

Fotograf Jeppe Mehlsen fra Mit Perspektiv har taget billederne til kalenderen. Han er samtidig også selv frivillig og selverklæret husfotograf for Frivilligværket. 

01:07

VIDEO: På Museum Østjylland i Randers bliver det snart muligt at komme indenfor i Gertrud Sands stue, når museet åbner en udstilling om landeplagen 'The Julekalender' fra 1992.

Luk video