Tænkte ud af boksen: Gardin Lis fordobler million-omsætning

Gardin Lis brød med traditionerne og ansatte for fem år siden en akademiker til at udvikle virksomheden

Randers-virksomheden Gardin Lis er nu i finalen om Akademikerprisen 2017 og den dertilhørende check på 100.000 kroner. Virksomheden er nomineret, fordi den har brudt med normer og vanetænkning i en ellers traditionsbunden branche og har haft stor succes med det.

For fem år siden kom der nemlig en akademiker ved navn Brian Sørensen ind ad døren i gardinvirksomheden i Paderup ved Randers, og det har gjort en kæmpe forskel.

quote Det er faktisk lidt pinligt, men jeg vidste egentlig ikke rigtigt, hvad en akademiker var for én. Jeg troede lidt, det var sådan en Georg Gearløs-type, der rendte rundt oppe på et loft og puslede med ting.

Lis Bilde, direktør

- Det er faktisk lidt pinligt, men jeg vidste egentlig ikke rigtigt, hvad en akademiker var for én. Jeg troede lidt, det var sådan en Georg Gearløs-type, der rendte rundt oppe på et loft og puslede med ting, siger direktør Lis Bilde.

Nu er det fem år siden, de begge tog en chance. Lis Bilde besluttede sig for at ansætte statskundskaberen med den begrænsede viden om gardiner og tekstiler, og Brian Sørensen tog fat på arbejdet og havde en helt anderledes måde at tænke virksomhedsudvikling på sammenlignet med, hvad Lis Bilde tidligere havde gjort.

- Det er jo ikke fordi, vi er dumme. Men vi tænker bare mest på at sælge gardiner, og det er vi rigtig gode til. Men det der med at læse et 42-sider langt udbud fra en kommune, det kan jeg simpelthen ikke. Jeg kommer til side 2, og så er jeg videre, siger Lis Bilde.  

Men i Brian Sørensen havde hun en medarbejder, der gik i kødet på udbuddene, og efter kort tids ansættelse var Brian Sørensen desuden godt i gang med et innovativt grønt gardinkoncept, som skulle vise sig at blive en stor succes.

Har fordoblet omsætningen på fire år

Gardin Lis' grønne koncept går ud på at udleje gardiner og genbruge de mange tusind meter gardiner, når lejeperioden er slut. Slutproduktet er en slags akustikplader, der bruges til at dæmpe støj. 

Brian Sørensen har gennem hele udviklingsfasen været frontmand på det banebrydende nye koncept, der ikke før er set i branchen.

Gardin Lis laver arkustikplader af gardinrester og har stor succes med det.
Gardin Lis laver arkustikplader af gardinrester og har stor succes med det.

- Jeg har ikke gjort det hele selv, men jeg har selvfølgelig en vis andel i det her. Det er i hvert fald mig, der har søgt midlerne og fået projektet i mål, siger Brian Sørensen, der i dag har fået titlen projekt- og udviklingsskoordinator i virksomheden. 

I dag kan virksomheden glæde sig over, at man de seneste fire år har fordoblet sin årlige omsætning og udvidet sin kundekreds betragteligt.

quote Det er jo ikke fordi, vi er dumme. Men vi tænker bare mest på at sælge gardiner, og det er vi rigtig gode til.

Lis Bilde, direktør

Virksomheden er gået fra at være en lokal til at være en national virksomhed med store kunder som Københavns Kommune, hvor Gardin Lis leverer gardiner til en lang række institutioner.

I den mere eksklusive kunde-afdeling kan man nævne det fem-stjernede hotel Nimb i København, hvor Gardin Lis har leveret både gardiner og sengetæpper i stof til over 3000 kroner pr. meter.

Du kan se mere fra Gardin Lis i indslaget øverst på siden. 

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

80_percent

play Efter års nedgang: Flere flytter til Samsø

politibil

Politistation får flere betjente

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

Dagens mest læste