Tænder 70.000 julelys

Familie trykker på knappen for et godt formål

02:10

1 af 2

En familie i Assentoft ved Randers tænder hvert år sine 70.000 julelys. Men i år er helt speciel - de samler nemlig ind til hospitalsklovnen Lulu på Regionshospitalet i Randers.

Klokken 17.00 fredag eftermiddag vil der komme et klart og stort lysskær fra familien Heilmann Petersens hus på Dybdalen i Assentoft. Flere end 170 mennesker er klar til overvære, når herren i huset, Jesper Heilmann Petersen, trykker på kontakten til de 70.000 lys, der pryder familiens hus og have.

Sjovt for alvor

Det er ikke første gang, at de 70.000 julelys bliver tændt i familiens hjem, men til gengæld er det første gang, at familien udnytter den enorme opmærksomhed, de får fra naboer, venner, og vildt fremmede, som er vilde med det oplyste hus.

I år koster det 30 kroner at overvære, når lysene tændes. Pengene går til en bestemt person, som familien Heilmann Petersen har haft meget glæde af.

- Jeg kan tydeligt huske, da jeg så hende første gang. Der kom hun cyklende på en trehjulet cykel udstyret med balloner, og man kunne bare se, hvor meget glæde hun spredte. Derfor fortjener hun det her, siger Jesper Heilmann Petersen om hospitalsklovnen Lulu på Regionshospitalet i Randers.

Familien stiftede bekendtskab med klovnen Lulu, da deres egen søn for fem år siden var indlagt på børneafdelingen med meningitis. Dengang var sønne kun ét år gammel, og Lulus glæde havde stor betydning for familien.

Derfor vil de nu betale noget tilbage, så klovnen Lulu kan fortsætte med at sprede glæde for børnene på hospitalet.

Se med i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30, når vi sender et tv-indslag fra Assentoft og de 70.000 julelys.