Syv aflyste operationer udfordrer Ann-Charlotts babydrømme

I to måneder har kvinde fra Hadsten fået udskudt sin operation på Regionshospitalet Randers. Overlæge er ærgerlig over udsættelserne.

På fredag skulle Ann-Charlott Nordbeck Baarsch fra Selling ved Hadsten have fjernet sin ene æggeleder for at kunne fortsætte med sin fertilitetsbehandling.

Men nu er operationen blevet aflyst. 

quote Det er for dårligt - så må de skaffe en læge udefra.

Ann-Charlott Nordbeck Baarsch

Det er syvende gang på to måneder, at Regionshospitalet Randers har udskudt operationen, hvilket er særdeles frustrerende. 

-  Det er virkelig grotesk. Det er frustrerende, at de bliver ved med at aflyse, siger Ann-Charlott Nordbeck Baarsch til TV2 ØSTJYLLAND.

De seneste fire aflysninger, hun har modtaget fra Regionshospitalet Randers, har været på grund af, at ingen læger kunne foretage operationen. Ifølge Ann-Charlott Nordbeck Baarsch er begrundelsen for aflysningen sygdom hos en enkelt læge.  

- Det kan ikke passe, at et stort sygehus som i Randers kun har én læge, der kan operere. Mit indtryk er, at de ikke har personale nok, siger hun.

Ann-Charlott Nordbeck Baarsch har gennem ni år været i fertilitetsbehandling. En behandling, der ikke kan fortsætte, før hun er blevet opereret.

- Jeg bliver 37 på lørdag, og mit ur tikker, siger hun.

Daglige udfordringer

Hver gang der er kommet en ny dato for operation, så har det konsekvenser for hendes arbejde og dagligdag. 

Ifølge Ann-Charlott Nordbeck Baarsch betyder en positiv covid-19-test, at operationen vil blive udskudt i to måneder. 

- Jeg har været nødt til at bruge feriedage for at isolere mig og undgå så meget kontakt med omverdenen som muligt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at holde mig væk fra andre mennesker, siger hun. 

Det er her på Regionshospitalet i Randers, at hun skal have fjernet sin ene æggeleder.
Det er her på Regionshospitalet i Randers, at hun skal have fjernet sin ene æggeleder. Foto: Region Midtjylland

Og det er ifølge hende ikke godt nok: 

- Det er for dårligt - så må de skaffe en læge udefra, siger Ann-Charlott Nordbeck Baarsch. 

Operationsdatoen er nu sat til den 16. marts. 

Overlæge ærgrer sig

Fra Regionshospitalet Randers udtrykker ledende overlæge på Kvindesygdomme og Fødsler Søren Lunde ærgrelse over, at Ann-Charlott Nordbeck Baarsch har haft et langt forløb om sin operation.

- Det er altid virkelig ærgerligt, når vi må udsætte en operation. Det medfører en masse bøvl for patienten, men vi har desværre haft ryggen mod muren i dette tilfælde, forklarer han.

Han fortæller, at udsættelserne ikke skyldes én, men flere grunde.

Ann-Charlott Nordbeck Baarschs første tid i starten af januar blev udsat, da hele det dagkirurgiske afsnit blev inddraget til at give vaccinationer.

Ved hendes næste tid i begyndelsen af februar var der covid-19 på omgang.

- Der var faktisk 30 procent af vores læger, der var sygemeldt, så aflysningen skete på grund af, at der manglede en kirurg, siger Søren Lunde.

Så blev det aftalt, at Ann-Charlott Nordbeck Baarsch skulle under kniven end måned senere, den 4. marts, hvor der på grund af udsættelser var problemer med planlægningen. Det betød, at hun nåede at have adskillige tider på samme formiddag.

- Hver gang talte som en ændring, men det var altså samme dag, siger Søren Lunde.

Så det er den, der gør, at det nåede op på syv forskellige tider?

- Ja. Der er tale om tre forskellige dage, men flere tider.

I sidste ende blev operationen dog på grund af ferieafvikling efter sidste års sygeplejerskestrejke samt en ny runde sygdom blandt anæstesi- og operationspersonalet udsat.

- Hvis det var den samme læge, der blev ved med at være syg, så skulle man finde læger, der kunne udføre det. Men det er desværre tre forskellige problematikker, der har aflyst operationstiderne - og alle sammen covid-relateret.

Nu har hun en ny tid den 16. marts. Er I mere sikre på den, end I var med de forrige?

- Ja, det er vi. Vi kan se, at covid-sygdom blandt vores personale går den rigtige vej. Stort set hele gruppen af læger her hos mig har været smittet, og det aftager også kraftigt blandt anæstesi- og operationspersonalet.

- Så vores risiko for at måtte aflyse falder drastisk - heldigvis, siger Søren Lunde.