Svinekød er blevet mere værd: Danish Crown sætter rekord

Danish Crown runder for første gang en halvårsomsætning på 30 milliarder kroner

Slagterigiganten Danish Crown med hovedsæde i Randers rundede i første halvdel af regnskabsåret 2016/2017 for første gang 30 milliarder kroner i omsætning for et halvt år. Det oplyser den østjyske koncern.

Opkøb og stigende priser på svinekød løfter omsætningen, ligesom stabile priser på oksekød er et plus i regnskabsbogen. Omsætningen landede på 30,7 milliarder. Det er en stigning på 1,3 milliarder kroner i forhold samme periode sidste år.

Danish Crown vedtog i slutningen af 2016 en ny strategi, der skal øge indtjeningen og sende pengene videre til landmændene i form af en højere kilopris. 

I første halvår har Danish Crown løftet afregningen for ejernes grise med 600 millioner kroner. Det svarer til næsten 15 procent mere end året før.

quote Det er en stor tilfredsstillelse, at vi igen kan betale vores ejere det, jeg vil kalde en rimelig pris for deres råvarer.

Jais Valeur, topchef, Danish Crown

- Det er en stor tilfredsstillelse, at vi igen kan betale vores ejere det, jeg vil kalde en rimelig pris for deres råvarer, siger topchef Jais Valeur, Danish Crown, i meddelelsen.

- Vi har haft en stærk efterspørgsel på dansk grisekød fra de asiatiske markeder. Samtidig er produktionen af grise faldet i Nordeuropa, og det har skabt grundlag for særdeles pæne stigninger på fersk grisekød, tilføjer han.

Stigende råvarepriser

Nettoresultatet for perioden er et overskud på 812 millioner kroner, hvilket er på niveau med året før.

Resultatet er mærket af, at de stigende råvarepriser gør mindre godt hos den del af Danish Crown, der forvandler det ferske kød til bacon, pølser og pålæg - som for eksempel britiske Tulip. 

 

- Jeg glæder mig over den markant forbedrede betaling til vores ejere, men samtidig må jeg også erkende, at indtjeningen i vores forædlingsselskaber ikke har levet op til forventningerne, siger Jais Valeur.

- Det skyldes i høj grad, at det tager tid at komme igennem med prisstigninger over for kunderne i detailhandlen, når prisen på råvaren stiger så hurtigt, som det har været tilfældet.

I løbet af første halvår har Danish Crown opkøbt tre virksomheder - herunder et tysk kreaturslagteri.

Danish Crown solgte i marts sit amerikanske datterselskab Plumrose. En fortjeneste på en halv milliard kroner fra handlen vil dog først fremgå af regnskabet for andet halvår.

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø