Sundhed skal smitte i Randers

Randers er netop blevet syv sundhedsagenter rigere

Det er allerede lykkes at få flere af beboerne i Nordbyen i Randers til at melde sig på et rygestopkursus som følge af et tiltag med sundhedsagenter.

Randers Nordby er et socialt følsomt område med flere også sundhedsmæssige udfordringer, og derfor har Bysekretariatet, som varetager den boligsociale indsats i byen, taget initiativ til at uddanne sundhedsagenter blandt beboerne i området.

- Vi uddanner sagenterne i forskellige sundhedsaspekter som sund kost, motion, rygning, alkohol og mental sundhed, og samtidig får de mulighed for at sætte fokus på deres egen sundhedstilstand, fortæller boligsocial medarbejder Mia Breinhild Nielsen.

Formålet er, at sundhedsagenterne skal udbrede sundhedsbudskaberne i deres netværk og være med til at igangsætte nye aktiviteter i området.

Randers på vægten: Martin vil smide de overflødige julekilo

Effektive sundhedsråd

- Et godt råd om sundhed har større effekt, når det kommer fra en ven eller en nabo, end når det kommer fra en sundhedsfaglig person, som man ikke har relation til, mener Sonja Björg Gudnadottir, boligsocial medarbejder i Bysekretariatet, og er der allerede et godt eksempel på.

Halime Bozan fra Tyrkiet er en af de kommende sundhedsagenter i nordbyen i Randers, og hun har haft succes med at dele ud af sin viden fra kurset. Indtil videre har hun rekrutteret fem medlemmer af den kurdiske forening for kvinder i området til at deltage i næste rygestopkursus.

Udover rygestopkurser for områdets beboere er der mange andre sundhedstilbud i nærområdet, og sundhedsagenterne får i løbet af uddannelsen et overblik over dem.