Succes med mikro fleksjob

40 borgere i såkaldte mikro fleksjob

Randers Kommune har oprettet over 40 såkaldte mikro fleksjob til borgere med betydeligt nedsat arbejdsevne, siden ordningen blev etableret før sommerferien. Og erfaringerne fra de første stillinger er gode.

- Jeg har fået nattero. Jeg skal ikke længere spekulere over at få et job, og jeg er blevet en del af et dejligt fælleskab. Det kan simpelthen ikke gøres op i kroner i ører, fortæller Louise Puggaard.

Louise er den første, som Randers Kommune har ansat i et såkaldt mikro fleksjob. Hun begyndte midt i juni hos Randers Naturcenter.

Kommunens institutioner

Siden Louise Puggaard blev ansat, er der oprettet over 40 mikro fleksjob i Randers Kommune.

Stillingerne er oprettet på kommunens institutioner, f.eks. på skoler og ældrecentre, hvor de bidrager til serviceforbedringer inden for en lang række områder. Og samtidig bidrager stillingerne til at løse en stor udfordring.

Randers Kommune har nemlig oplevet et stigende antal fleksjobbere, som ikke kan finde et arbejde. Derfor vedtog arbejdsmarkedsudvalget før sommerferien en plan for at få dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Efter planen skal der oprettes i alt 100 mikro fleksjob i kommunen. Stillingerne er på få timer om ugen og tiltænkt de ledige fleksjobbere, som har betydeligt nedsat arbejdsevne og ikke har fundet et arbejde på det private arbejdsmarked.

To i job på Naturcenter

Randers Naturcenter var først i kommunen til at benytte sig af ordningen. Her er to medarbejdere ansat i mikro fleksjob.

- Jeg er meget glad for ordningen. Vi har ikke økonomi til at ansætte en medarbejder på almindelige vilkår, men med den nye ordning har vi fået råd til ekstra hjælp. Vi har to ansat i mikro fleksjob, og de hjælper os med at udføre mange opgaver, fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.