Streetfood-marked udsat for groft hærværk: Brændte paller smidt i havnen

Randers' nye streetfood-marked, Mokajen, har stillet sine udefaciliteter til rådighed, men ikke alle kan finde ud at behandle tingene ordentligt.

00:51

VIDEO: Her kan du komme med på en rundtur i det nye streetfood-marked i Randers. Siden midten af marts har det været lukket på grund af coronaudbruddet. Indslaget er fra den 29. februar.

Opdatering: Efter artiklens udgivelse har flere af gerningsmændene henvendt sig til TV2 ØSTJYLLAND, som har videreformidlet kontakt til ejeren af streetfood-markedet.

Folkene bag Randers' nye streetfood-marked, Mokajen, har forsøgt at få det bedste ud af en svær tid, hvor man på grund af corona må holde lukket. Udeområderne er tilgængelige og et yndet tilflugtssted. Men nu er der skår i glæden.

For desværre kan ikke alle finde ud af behandle pallemøblerne udenfor langs kajkanten ordentligt.

Vi har alle været unge engang, men det her er utilstedeligt og decideret hærværk.

Nicolai Michaelsen, Mokajen

Tirsdag morgen manglede flere af dem, og overvågningsbilleder afslører, at de er blevet brændt og smidt i havnen.

- Nu er det tredje eller fjerde gang, at der under corona har været unge mennesker forbi, som keder sig. De smadrer flasker, sætter mærker fra engangsgrill på bordene, rydder ikke op efter sig og nu det her, siger en af initiativtagerne til Mokajen, Nicolai Michaelsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

'Utilstedeligt hærværk'

Han synes, at man fra det nye streetfood-markeds side har gjort en masse godt ved at lade udearealerne stå tilgængelige for alle.

Med byens bedste placering langs vandet har randrusianerne kunne nyde medbragt mad, og der er sågar blevet opstillet skraldespande til formålet.

Læs også Streetfood-marked, regnskov og stort diskotek lukker ned

- Vi bidrager med et socialt samlingssted, selv i en tid hvor vi ikke må holde åbent. Så bliver man sgu ekstra ked af at blive behandlet på den måde, siger Nicolai Michaelsen og fortsætter:

- Vi har alle været unge engang, men det her er utilstedeligt og decideret hærværk.

Gerningsmænd får en sidste chance

Mokajen har på sin Facebook-side givet de unge drenge en sidste chance for selv at melde sig, ellers deles overvågningsvideo med politiet.

Og materialet skulle eftersigende være så godt, at det ikke bliver svært at finde frem til dem.

Jeg håber, at de mander sig op, og så kan de gøre rent på havnen en dag og love, at det er sidste gang, at de gør sådan noget. Så er de også velkomne igen.

Nicolai Michaelsen, Mokajen

- Jeg håber, at de mander sig op, og så kan de gøre rent på havnen en dag og love, at det er sidste gang, at de gør sådan noget. Så er de også velkomne igen, lyder det fra Nicolai Michaelsen.

Hvis ikke de unge drenge melder sig selv, er han altså klar til at involvere Østjyllands Politi i sagen.