Streetfood-marked på vej i Randers: Kommunen bakker op

Alt tyder på, at Randers langt om længe får et streetfood mekka. Der er store planer for en bygning på havnen.

Det har været forsøgt flere gange, men aldrig er projektet kommet i mål. Randers har længe villet have et streetfood-marked, og nu er der godt nyt.

En række restauratører i byen har købt en bygning på havnen, der skal omdannes til et stort madmarked med massevis af boder.

- Randers får nu endelig streetfood. Vi har købt den store røde bygning på havnen (Adolph Andersens eftf.) lige ved siden af Randersbro – helt ud til vandet, skriver Randers Street food på Facebook.

- Placeringen for byens streetfood kunne ikke være mere perfekt, og vi glæder os til at få arbejdshandskerne på og få skabt et gade- og havnemiljø fyldt med madboder, stor diversitet, nytænkning, lyder det videre.

Åbner inden for et halvt år

På Facebook fremgår det, at folkene bag har underskrevet købsaftalen for den historiske bygning, og i den kommende tid kan interesserede følge byggeprojektet og offentliggørelsen af de boder, der flytter ind på markedet.

- Åbningsdatoen kendes på nuværende tidspunkt ikke, men forventes at blive omkring december/januar. En opgave i denne størrelsesorden kræver, at der løftes i flok, og derfor er 4 parter af lokale restauratører og erhvervsfolk gået sammen, står der på Facebook.

quote Vi har ja-hatten på, det er en fin placering, der er professionelle folk bag, og projektet taler ind i vores planer for 'Byen til vandet'.

Alex Weinreich, Randers Kommune

Folkene bag det nye marked er Mike Pabst og Dorthe Bjørn, der driver Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar, Nicolai Michaelsen og medejeren Heine Kjær der står bag flere sushirestauranter og tøjbutikken Fabric samt Frank Skov, der ejer en café i Fredericia.

Også den lokale erhvervsmand Jesper Aggerholm, der har adskillige virksomheder bag sig, er med i projektet.

På Facebook oplyses det desuden, at der mangler de endelige tilladelser fra Randers Kommune, før byggeprojektet for alvor kan skydes i gang.

Har ja-hatten på

Det bekræfter kommunen over for TV2 ØSTJYLLAND, men det slås fast, at man har ja-hatten på.

Lokalplanen for bygningen på Kulholmsvej 2 er åben for butikker, hotel, restauranter og erhverv, så i princippet kræves der blot en byggetilladelse.

- Der skal ændres på anvendelsen af bygningen, så der kræves en byggetilladelse og et projekt, som opfylder reglementet for nødudgange, sikkerhed og lignende, siger chefkonsulent hos erhvervsservice i Randers Kommune, Alex Weinreich, til TV2 ØSTJYLLAND.

Endnu er der ikke blevet sat byggesagsbehandlere på projektet, som først for få dage siden er landet på kommunens bord, men der er optimisme at spore.

Ikke på kompromis med sikkerheden

- Vi har ja-hatten på, det er en fin placering, der er professionelle folk bag, og projektet taler ind i vores planer for 'Byen til vandet', siger Alex Weinreich.

- Men vi går selvfølgelig ikke på kompromis med sikkerheden, og vi skal også undgå, at markedet generer de omkringliggende virksomheder, fortsætter han.

Der skal nemlig kigges på sikkerheden for et streetfood-marked så tæt på vandet, ligesom også antallet af parkeringspladser i området skal tages med i overvejelserne.

- Jeg har dog en god mavefornemmelse, og så længe projektet er lovligt og forsvarligt, bakker vi op, slutter Alex Weinreich.

I forhold til parkeringspladser i området nævner chefkonsulenten fra kommunen, at der heller ikke er langt til Tronholmen fra Kulholmsvej 2. 
I forhold til parkeringspladser i området nævner chefkonsulenten fra kommunen, at der heller ikke er langt til Tronholmen fra Kulholmsvej 2.  Foto: Google Maps
Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Dagens mest læste