Støtte modtages positivt

Danish Crown i Randers byder støtten velkommen

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har søndag meddelt, at EU nu er på vej med hjælp til de hårdt ramte svinebønder.

- Svinekødspriserne er faldet med 20 procent siden i sommer, og det har presset de danske svineproducenter til det yderste. Derfor er jeg meget glad for, at EU's landbrugskommissær har lyttet til vores argumenter, siger fødevareministeren.

Støtteerklæringen modtages positivt hos slagterigiganten Danish Crown med hovedsæde i Paderup i Randers.

- Det er selvfølgelig meget positivt, at politikerne gør noget for at afhjælpe en alvorlig situation, men vi kender endnu ikke ordlyden af aftalen, siger kommunikationsdirektørhos Danish Crown, Anne Villemoes, til Ritzau.

EU vil tilbyde slagterierne støtte for at oplagre kødet i en kort periode, indtil der findes alternative markeder til det russiske.

Se: Hjælp på vej til svinebønderne

- På nuværende tidspunkt ved vi dog ikke, hvad det helt konkret vil betyde for Danish Crown, lyder det fra Anne Villemoes.

Ifølge fødevareminister, Dan Jørgensen, har landbrugskommissær Phil Hogan meddelt, at planen vil få en betragtelig størrelse, men detaljerne er endnu ikke kommet på plads.

Danske svinebønder og slagterier har været pressede, siden Rusland i februar sidste år besvarede enkelte fund af svinepest i Polen, Litauen og Letland med et generelt forbud mod import af svinekød fra Europa.