Stort hul i trafikeret vej: - Frygteligt, hvis der skulle ske et dødsfald

Else Haagen og hendes mand fik sig lidt af et bump, da de for sent opdagede et stort hul i vejen på Bøsbrovej i Randers. Hullet forventes at være lappet senest i morgen.

Else Haagen og hendes mand var på vej hjem til Romalt, da Else kort efter et sving på vejen opdager hullet i vejen på Bøsbrovej i Randers. Foto: Else Haagen / Google Maps

Et dybt hul i asfalten skabte onsdag bekymring på Bøsbrovej i Randers.

Læs også Byggeri og renovering for 2,1 millioner skal hjælpe lokalt erhvervsliv

Else Haagen og hendes mand var på vej hjem til Romalt, da Else kort efter et sving på vejen opdager hullet. Dog for sent til at hendes mand, der kører, kan nå at undgå det.

- Vi kører over hullet, og vi kommer over på et hængende hår, fortæller Else Haagen til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi kører over hullet, og vi kommer over på et hængende hår.

Else Haagen

Parret kører ind på en nærliggende tankstation og går så hen til hullet, der viser sig at have en størrelse på omkring en meter i diameter.

- Vi er dybt chokerede over, hvad vi ser. Hvis der kom en motorcyklist, ville det jo kunne betyde et dødsfald, og det ville være frygteligt, siger Else Haagen, der skrev et opslag på Facebook efter hendes oplevelse. 

Hullet forventes lappet senest i morgen

Else og hendes mand begynder at lede trafikken udenom hullet og får fat i nogle naboer til vejen, der fortæller, at de har kontaktet politiet.

De finder også afspærring fra noget vejarbejde i nærheden og stiller op midlertidigt, indtil Randers Kommune onsdag aften rykkede ud og fik afspærret hullet.

Der er sket et brud på en kloakledning.

Bjarne Svensson, projektleder ved Vandmiljø Randers

Torsdag morgen begyndte arbejdet med at få hullet lappet.

- Der er sket et brud på en kloakledning. Over tid bliver sandet og jordmaterialet omkring suget ind i kloakken, og så forsvinder det ligeså langsomt. På den måde mangler der noget under asfalten, og så kan den ikke bære længere, siger Bjarne Svensson, projektleder ved Vandmiljø Randers, som er ansvarlig for reparationen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Bjarne Svensson forventer at arbejdet er færdigt senest i morgen.

Else Haagen og hendes mand var på vej hjem til Romalt, da Else kort efter et sving på vejen opdager hullet. Dog for sent til at hendes mand, der kører, kan nå at undgå det. Foto: Else Haagen

Lignende hul i Aarhus

I weekenden blev et lignende hul opdaget på stien mellem Træskibshavnen og Riis Skov i Aarhus.

Susanne Vildhøj, der bor på Trøjborg, opdagede hullet lørdag aften, da hun var ude at gå med sin hund.

Min lille hund var tæt på at falde i det. Jeg kiggede ned i det, og jeg kunne se, at det er rimelig dybt, og at der var skredet jord ned i det.

Susanne Vildhøj

- Min lille hund var tæt på at falde i det. Jeg kiggede ned i det, og jeg kunne se, at det er rimelig dybt, og at der var skredet jord ned i det, sagde hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge afdelingschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kim Guldvad, var hullet i Aarhus formentligt også opstået på grund af problemer med vandrørene:

Hullet var spærret af søndag. Foto: Susanne Vildhøj

- Det er to store udløbsledninger fra Aarhus Vand, lige der, hvor hullet er. Vi tror simpelthen, at der er et eller andet galt med de rør, som vi skal have Aarhus Vand til at se på, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi oplyser, at hvis du kommer forbi et hul i vejen, der kan være til fare for trafikken, kan politiet kontaktes på 114. De vil derefter sørge for at underrette kommunen.

Susanne Vildhøj opdagede hullet, da hun var ude at lufte sin hund. Foto: Susanne Vildhøj