Stormen blæste tag af kuppel: Stor trafikåre afspærret i flere timer

Tørvebryggen i Randers har fredag været spærret af, fordi taget er blæst af en kupper, der skal bruges under Randers Ugen

00:24

VIDEO: Taget er fredag blæst af en kuppel, der skal bruges under Randers Ugen.

Randers Ugen fik en noget stormende tyvstart fredag morgen. Stormen, der er døbt 'Johanne' strøg ind over byen, og det betød, at taget blæste af en såkaldt dome. En kuppel-konstruktion, klar til arrangementerne i Randers Ugen. 

Da taget blæste af omkring klokken, var Benjamin Albert på stedet. Han var på arbejde lige ved siden af, og nåede at fange situationen med kameraet på mobiltelefonen.

-Vi kiggede over på domen og kunne se, at taget blafrede godt og grundigt. I løbet af et par minutter var det revet i stumper og stykker, siger Benjamin Albert, og fortæller han tænkte på, hvor han skulle gemme sig henne:

01:03

VIDEO: Benjamin Albert filmede det blafrende tag på kuplen. 

Luk video

- Hvad har vi lige, der kan gemme os bag, når det suser hen over pladsen her, fortæller Benjamin. 

Efter at teltdugen var blæst af, spærrede politiet den nærliggende vej - en af byens store trafikårer - af.

Tørvebryggen var spærret fra Randersbro, og i nordvestlig retning op til Hospitalsgade. Gaden var spærret frem til klokken 14. 

Mens der var spærret, arbejdede beredskabet og kommunens tilsyns folk med at sikre området samt Justesens Plæne, så den var klar til de arrangementer, der skulle begynde fredag.

Ikke alvorligt

Arrangørerne af Randers Ugen melder, at pladsen åbner klokken 18, og at åbningsarrangementet løber af stablen som planlagt klokken 19.

Den stormfulde behandling af domen får dog ikke betydningen for afviklingen af Randers Ugen.

- Det er ikke alvorligt. For Randers Ugen er jo omkring 500 arrangementer. Det foregår rigtig mange steder i byen. Så vi kan ligesom isolere det her til Justesens Plæne, siger Mette Bertelsen, der er eventchef for Randers Ugen. 

02:20

VIDEO: Eventchef Mette Bertelsen forklarer, at dagens blæsevejr ikke betyder noget for Randers Ugens afvikling. 

Luk video