Stor sankthansfest aflyses igen

Randers Kommune aflyser dette års store sankthans-arrangement i Tronholmparken. Normalt deltager op mod 6.000 personer i midsommerfesten, og den går ikke i år.

Randers Kommune må endnu en gang aflyse den store sankthansfest i Tronholmparken den 23. juni.

Den store bålaften blev også aflyst i 2020, og igen i år er covid-19 årsagen til aflysningen af begivenheden, der normalt tiltrækker op mod 6.000 mennesker til havneområdet ved Tronholmparken i Randers.

- Det er en ærgerlig beslutning at skulle træffe. Vi havde håbet på, at 2021 var året, hvor det store og traditionsrige arrangement igen vil kunne gennemføres på Tronholmen.

- Men som situationen er, må vi altså vente et år mere, inden vi kan flokkes om Gudenåens bred midt i Randers til musik og båltale, siger Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Ifølge Randers Kommune afholdes der mange mindre sanktfester rundt om i kommunen, som folk kan deltage i.
Ifølge Randers Kommune afholdes der mange mindre sanktfester rundt om i kommunen, som folk kan deltage i. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Ikke realistisk med alternativ

Med de nuværende corona-retningslinjer må der maksimalt være forsamlet 2.000 til et sådant arrangement, det skal tillige ske med egen indgang i indhegnede sektioner a 200 personer, lyder det fra Randers Kommune, som ikke mener, at det danner grundlag for et realistisk setup.

- Dermed ville arrangementet ændre væsentlig karakter til en dårligere oplevelse for alle gæsterne, så derfor vælger vi at aflyse. Vi vil kunne lave et arrangement med tilmeldinger, men det er vores klare vurdering, at der er stor risiko for at langt flere vil strømme til i håb om at komme til den traditionsrige fejring, siger eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Og skulle det ske, ville kommunen være nødsaget til stoppe det hele.

- Derfor ønsker vi ikke at løbe den risiko, siger Mette Bertelsen 

Randers Kommune håber, at man igen næste år kan fortsætter traditionen med sankthans i Tronholmparken næste år - og indtil da håber de, at mange randrusianere vil tage del i Randers Festuge til august. 

På det tidspunkt vil forsamlingsforbuddet ved større arrangementer lyde på 5.000 personer.  

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

marie louise kalmeyer

Flere får angst og ADHD: Ekspert glæder sig på et område

Køer på græs

Køer på skovtur: Nyt forsøg skal undersøge om skov-køer gavner klima og dyrevelfærd

Sankthans

Sådan tegner vejret til sankthansaften

Dagens mest læste