Stor bronze-skulptur stjålet: Tror ikke den bliver set igen

Bronzeskulpturen ’Pigen, der gør morgentoilette’, er blevet stjålet

I går blev bronzeskulpturen ’Pigen, der gør morgentoilette’ stjålet fra sin plads på hjørnet af Gl. Jennumvej og Husarvej i Randers.

Den cirka to meter høje skulptur er skabt af Hans Bayens og doneret tilbage i 1976 af ’Dansk Arkitekt og Ingeniør Kontor af 1945’. 

Men nu er den væk, og Erik Mouritsen, der er kulturdirektør i Randers Kommune, nærer ikke store forhåbninger om at se den igen.

- Vi ved, at håbet ikke er stort. Vi har meldt det til politiet, og de efterforsker naturligvis, men vi har ikke vidne om noget, der gør, at vi forventer at se den igen - det er den barske virkelighed, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Bronzeskulpturer er nemme for tyve at afsætte, da bronzen har en værdi i sig selv – dermed behøver skulpturen ikke at blive solgt som kunstværk, da skrotværdien i sig selv kan være indbringende. 

- Kunstnerisk har den nok en omsætningsværdi på cirka 100.000 kroner, men den har også en høj skrotværdi, og det er nok det, der er problemet, siger Erik Mouritsen.

Der står en skulptur tilsvarende den i Randers i den hollandske by Utrecht. I Randers Kommune har man endnu ikke taget stilling til, om skulpturen skal erstattes på den ene eller den anden vis. 

Østjyllands Politi fortæller torsdag til TV2 ØSTJYLLAND, at man har modtaget en anmeldelse om tyveriet, men at der ikke er mange spor at gå efter i sagen.

Her kan du se video fra stedet i Randers, hvor skulpturen engang stod. 
Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte