Stor besparelse på frimærker

Omlægning fra A til B post giver store besparelser

Randers-borgere må vente lidt længere på post fra kommunen

Randers kommune ser frem til en millionbesparelse på indkøb af frimærker. Alene fra 2010 til 2011 har kommunen nedsat sit portoforbrug med 800.000 kr. og kommunen regner med yderligere besparelser i år.

Besparelsen er ganske simpelt opnået ved at gå fra A til B post i erkendelse af, at langt fra alle breve behøver at være fremme dagen efter at de er afsendt.

Randers Kommunes udgifter til porto var i 2010 på 4,4 mio. kr. Og det var endda kun den post de administrative medarbejdere sender ud af huset. Blot et år senere - i 2011 - var udgiften faldet til 3,6 mio. kr. 

Lederen af rådhusservice, Søren Fonseca, oplyser i en pressemeddelelse, at det store fald i portoudgifterne, kommer efter en kampagne i 2010, der gjorde kommunens medarbejdere opmærksomme på, at ikke alle kommunens breve nødvendigvis skal være fremme dagen efter afsendelse. Dermed kunne mange breve skifte status fra A- til B-post.

- Vi har som udgangspunkt altid frankeret vores post som B-post, men vi var begyndt at se en stigende tendens til at sende A-post. Derfor valgte vi at sætte fokus på at udnytte B-post, der hvor vi kan, og resultatet kan aflæses direkte af de faldende udgifter, siger Søren Fonseca.

Også kommunikationschef Karen Balling Radmer glæder sig over udviklingen. Og hun venter et endnu større fald i kommunens udgifter til frimærker fremover:

- Med lanceringen af www.mitranders.dk, hvor borgerne i langt højere grad end tidligere kan finde oplysninger om sig selv og samtidig har adgang til deres egen digitale postkasse, er der mange muligheder for, at kommunen og borgerne kan udveksle oplysninger digitalt, som før foregik på brev, siger hun i en pressemeddelelse