Stegt flæsk bliver revet væk

Salget er eksploderet siden kåring

Siden stegt flæsk blev kåret som Danmarks Nationalret i sidste uge, er salget eksploderet. Det oplyser slagterikoncernen Danish Crown i Randers til DR P4 Østjylland.

- I den her uge har der været en efterspørgsel på 2 tons mere. Det vil sige omkring 4.000 ekstra bakker flæsk, der er røget ud af butikkerne. Det lyder måske ikke af så meget på landsplan, men i en tid hvor der er fokus på julehandel og der er masser af gode tilbud på andre former for svinekød, er det faktisk rigtig pænt, siger pressechef Jens Hansen.

Salget har givet genlyd i supermarkederne rundt omkring i landet, så nu vil de have Danish Crown til at mærke flæsket.

Se: Flæsk vandt over smørrebrød

- Kæderne har lagt mærke til, at der har været en hel del opmærksomhed omkring det her, så i de kommende måneder sætte vi en lille sticker på vores stegte flæsk, hvor der står "Danmarks Nationalret". Det kan være med til at få klokken til at ringe hos forbrugerne, når de står ude ved køledisken og skal vælge, hvad de vil have til aften, siger Jens Hansen.

Stegt flæsk er ikke kendt for at være særligt sundt, men danske slagtesvin er blevet slankere, og derfor er der også mindre fedt i flæsket.

- Når man køber flæsk i dag, er der i gennemsnit 30 procent mindre fedt i det end for 10 år siden, siger pressechefen.

Kilde: DR P4 Østjylland