Stationsbygning reddet: - Det er en kæmpe lettelse

Langå stationsbygning stod til at skulle rives ned, men nu er holdningen blevet ændret til stor glæde for blandt andet de kreative lejere i stationsbygningen

01:46

VIDEO: Martin Ottosen og Anton Johannes Hejl er blandt de beboere, der bruger Station K.

- Det er en kæmpe lettelse oven på det store arbejde, som vi har gjort for at få det her sted op at stå, lyder det fra Martin Ottosen, der i sommeren 2017 var med til at etablere Station K i stationsbygningen i Langå.

En kreativ base for musikere, grafiske designere og arkitekter, der også rummer koncert- og musikfaciliteter, som nu får lov at bestå sammen med den gamle stationsbygning. 

Det er en kæmpe lettelse oven på det store arbejde, som vi har gjort for at få det her sted op at stå.

Martin Ottosen, lærer og komponist, Langå 

I første omgang så det ellers ud til, at en fornyelse af togsporene i Langå ville betyde nedrivning af stationen og Station K. Men efter flere møder mellem forvaltningen i Randers Kommune og Banedanmark er holdningen nu blevet ændret.

- De ville have, at sporene skulle gå igennem bygningen. Så de rettede henvendelse til Randers Kommune og spurgte, om vi havde bemærkninger til det, og det havde vi jo i høj grad, fortæller Lars Søgaard (V), der er formand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Stor betydning for borgerne i byen 

Derfor er det nu lykkes at lave et nyt layout af planerne, hvor sporene går uden om stationsbygningen.

Det glæder Martin Ottosen.

- Langå stationsby uden Langå Station vil simpelthen være et fattigere sted, siger han.

 

For ildsjælene bag Station K har stationen nemlig en helt særlig værdi.

- Det er en del af byens identittet, og det ville være så trist, hvis det bare blev til en perron, hvor der ikke er en station, siger Anton Johannes Hejl, der er musiker, til TV2 ØSTJYLLAD.

- Oveni er rigtig mange af borgerne - også fra nabobyerne er begyndt at komme hertil for at deltage i de forskellige arrangementer, som vi åbner op for, påpeger Martin Ottosen.

Læs også Regnskovsdrab udløser 20 års fængsel til eksrocker

Lokale kræfter har haft stor betydning 

De to herre kan godt klappe sig selv på skulderne, ifølge Lars Søgaard (V). Uden dem tror han ikke, stationsbygningen havde fået lov at bestå.

- Det skyldes jo først og fremmest de her lokale kræfter herude, som virkelig har gjort en stor indsats for at gøre opmærksom på de muligheder, som der er herude, og samtidig har de været med til at skabe spillestedet herude, som jo er helt specielt og unikt for Langå by, siger han.

Læs også Ildsjæle bag flodbad smider håndklædet i baljen: Politikerne kæmper stadig