Sprit- og narkobilist standset med steakknive i handskerummet

Politiet troede ikke på forklaring om, at manden havde været til fest og selv skulle have medbragt bestik

Genrefoto. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

En 21-årig mand blev i går anholdt og sigtet for narkokørsel og andre forseelser, da han i går kl. 23.35 blev standset i krydset Rådmands Boulevard og Mariagervej i Randers.

En borger havde set den 21-årige tage nogle stoffer og sætte sig ind i bilen. Herefter valgte borgeren at ringe til politiet. En patrulje blev sendt afsted, og betjentene fik stoppet bilen, hvor den 21-årige sad bag rattet med en ven ved siden af.

Læs også Festival-bossen takker af efter ni år med bragende succes

Den 21-årige virkede beruset, og et tjek med alkometeret viste da også, at han var for påvirket af alkohol til at køre. 

Det er ulovligt at besidde knive, hvis ikke man har en gyldig grund til at have dem med eller på sig.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

Derefter ransagede betjentene bilen, der ud fra borgerens anmeldelse havde mistanke om, at der var stoffer. I den ene dørlomme fandt de en pose amfetamin, som den 21-årige blev sigtet for at besidde. Derudover fandt betjentene to steakknive i handskerummet.

- Det er ulovligt at besidde knive, hvis ikke man har en gyldig grund til at have dem med eller på sig. Det er en konkret vurdering fra gang til gang. Hvis man er på vej ud at fiske, må man  for eksempel gerne have en fiskekniv med, siger kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen hos Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Manden forklarede, at han for noget tid siden, havde været til fest, hvor man selv skulle have bestik med. Den forklaring var dog ikke god nok til at slippe for en sigtelse for brud på knivloven. 

Læs også Naturstyrelsen afhængig af frivillig arbejdskraft

- Havde han haft en grill med, havde det måske været en anden sag, siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Den 21-årige var desuden påvirket af narko og kørte ulovligt på prøveplader, så han fik yderligere to sigtelser oven i hatten.