Sportsklubber bakker op om ny multiarena

Mandag aften var en lang række foreninger, der benytter idrætshallerne i Randers, samlet for at drøfte planerne om en multiarena ved den nuværende Arena Randers

Der var opbakning til planerne om en ny multiarena i Randers, da repræsentanter fra i alt 20 foreninger var samlet mandag. Foreninger er alle nogle, der benytter idrætshallerne i byen, og de skulle altså give deres mening om det nye projekt til kende.

15 stemte for en ny hal, og fem var imod. Det fortæller formanden for Randers Idrætshaller, Torben Boldsen, til tv2oj.dk.

Ny multiarena i Randers kan være på vej

- Jeg fremlagde projektet og de bump, der kommer på vejen. Efter det var der lidt diskussioner om juridiske spørgsmål, og så kom det til afstemning. Der var faktisk ingen negative kommentarer til planerne, siger Torben Boldsen.

De udfordringer, som han satte de fremmødte ind i, går blandt andet på nye parkeringspladser, budgettet og en frygt for færre penge til breddeidrætten fra kommunen, hvis den skal smide penge i en ny multiarena.

- Vi har planer om at lave nye parkeringspladser i en radius af én km fra den nuværende hal, da multiarenaen er planlagt til at ligge der, hvor p-pladserne foran hallen er i dag. Men der er efter min mening behov for flere end først antaget. I forhold til penge til breddeidrætten har borgmesteren været ude at berolige klubberne, fortæller Torben Boldsen.

Bestyrelse i arbejdstøjet

Claus Omann Jensen (V) har nemlig sendt et brev ud til klubberne, hvor han forsikrer, at multiarenaen og midler til breddeidrætten er to forskellige ting, som ikke påvirker hinanden.

- Derudover synes jeg, at det fastlagte budget er for pessimistisk, så det skal nok justeres, forklarer formanden.

Efter opbakning fra foreningerne er bolden nu spillet videre til politikerne, der skal behandle sagen. Det forventes, at en endelig afgørelse falder i efteråret 2016, og så kan første spadestik ifølge Torben Boldsen tages om et års tid.

Vil rejse penge til multiarena

- Nu skal vi i bestyrelsen trække i arbejdstøjet for at lave et mere detaljeret budget samt kigge på finansiering og selve indretningen af den nye hal, siger formanden.

Der arbejdes også på en såkaldt drive in løsning, hvor brugere af hallen kan blive sat af foran hallen, og også en masse cykelparkeringer er med i overvejelserne for at støtte op om Randers som cykelby.

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Syddjurs Kommune

Vigtigt smittetal stiger fortsat på Djursland

Dagens mest læste