Søster: Det skal stoppes

12-årig pige fra Randers modtog dødstrusler på Instagram

Her ses Rikke Nielsens søster, Line Nielsen, som håber, at folk vil tænke over deres adfærd på internettet. Foto: Fra Instagram / Privatfoto

Det var en besked fra en veninde, som i går gjorde Line Nielsen og hendes familie fra Randers opmærksom på en hadeside på det sociale medie Instagram.

Profilen hed 'Rikke er fucking klam' og indeholdt trusler i form af tekst og billeder, der var stjålet fra hendes 12-årige lillesøster Rikke Nielsens egen profil.

Se også: 12-årig pige truet på livet

Under profilen kunne familien læse direkte dødstrusler og skældsord såsom 'Du fortjener ikke at leve Rikke', 'Jeg håber, du bliver kvalt ihjel' og 'Du er jo hjernedød, dit svin. Få dig et liv eller dø'.

Storesøster Line Nielsen fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at truslerne har rystet familien, som nu har meldt profilen til politiet:

- Det har taget hårdt på os alle sammen. Det kommer tæt på, når man læser sådan noget, der er så langt over stregen, siger hun.

Hvem, der står bag Instagram-profilen, har hverken Line Nielsen eller søsteren Rikke nogen anelse om. Tidligere blev der oprettet en lignende profil under navnet 'Vi hader Rikke'. Begge profiler er nu blevet lukket ned.

Mobning skal stoppes

På Rikke Nielsens skole er der ifølge Line Nielsen blevet udsendt et brev til forældrene med opfordring om at tale med deres børn om de konkrete trusler samt den generelle opførsel på internettet.

Familien er overrasket over den store opmærksomhed omkring Rikke Nielsens historie, men håber, at den nu kan vendes til noget positivt.

Line Nielsen tror på, at hendes søsters historie kan være med til at skabe debat:

- Vi håber, at der nu bliver taget fat i problemet, så vi kan få sat en stopper for internetmobning, siger Line Nielsen og fortæller, at det i dag er alt for let at gemme sig bag falske profiler og svine folk til.

Efter at familien fandt frem til Instagram-profilen, valgte Line Nielsen i går aftes at lægge et opslag op på Facebook, hvor hun opfordrede sine venner til at anmelde profilen.

Østjyllands Politi har tidligere i dag udtalt, at de tager sagen 'meget alvorligt'.