Søren fandt masser af hundelort på fodboldbane: - Det var dybt skuffende

Fodbold-formand fra Randers mødte op til en bane med masser af hundelort

Der er ikke noget, der er mere ulækkert og nedværdigende end hundelorte på fodboldbaner, mener bestyrelsesformanden i Randers KFUM. Foto: Google Maps / privat

Det er snart forår, og det betyder, at fodboldkampene starter rundt omkring i klubberne.

Bestyrelsesformanden i Randers KFUM's fodboldafdeling, Søren Frank, skulle i den forbindelse en tur ned og besigtige banerne inden kampene starter. Der har tidligere været problemer med muldvarpeskud på den store græsplæne.

Men det, der mødte Søren Frank, var et andet problem: Der var masser af hundelort på banen.

Vi har oplevet vores spillere falder i sådan en klump. Der er ikke noget, der er mere ulækkert og nedværdigende.

Søren Frank, formand

- Det var sådan en fornemmelse af vrede. Det var virkelig en dyb skuffelse, at folk ikke kan tænke, hvis deres hunde skal luftes nede på vores fodboldbaner, så skal de samle op efter dem, siger Søren Frank til TV2 ØSTJYLLAND. 

Søren Frank kan ikke forstå, at hundeejerne lufter hunde på boldbanerne. For nogle få hundrede meter væk er der en hundeskov, hvor hundene kan løbe uden snor.

01:52

Tidligere har vi på TV2 ØSTJYLLAND fortalt om Per Kragelund, der kører rundt i Randers og samler hundelort op. Se indslaget fra august i fjor her.

Luk video

Frustreret over hundeejere

Det er et stort problem for fodboldklubben, når hundene krummer ryggen og efterlader lort på banen.

- Vi har oplevet vores spillere falder i sådan en klump. Der er ikke noget, der er mere ulækkert og nedværdigende, siger Søren Frank, der selv ejer en stor hund, og kender til hvor meget sådan en hund efterlader.

Læs også Hundelort skal ikke i genbrug: Borgere skal lære at sortere

Derfor gik Søren Frank på Facebook. Her lagde han et billede op af en hundelort på den store gruppe Facebook Randers for at gøre de skyldige hundeejere opmærksomme på problemet.

Hvis folk har sådan en moral at de ikke vil rydde op efter hunden, så skal de ikke have hund eller have dem i egen have.

Søren Frank, formand

Kommentarfeltet afslører, at Søren Frank langt fra er alene om at være frustreret over hundeejere, der ikke samler hundelorte op.

- Hvis folk har sådan en moral at de ikke vil rydde op efter hunden, så skal de ikke have hund eller have dem i egen have, siger Søren Frank. 

Vi satte os for at se, hvor mange hundelorte vi kunne finde på boldbanerne i det nordlige Randers. Se hvordan det gik i Facebook-videoen herunder: