Smittet profil: Frustrerende og uretfærdigt at kampen bliver spillet

Randers HK´s profil Mai Kragballe mener lørdagens ligakamp burde være aflyst. Men det har modstanderen nægtet.

Onsdag blev kampen mellem Randers HK og Nykøbing Falster Håndbold aflyst på grund af fem positive test i den østjyske trup. 

Randers HK havde anmodet om at rykke kampen yderligere, men det ville deres modstander ikke gå med til, og derfor løber holdene på banen lørdag eftermiddag klokken 16. 

Men for Randers-klubben bliver det uden fire spillere og cheftræner Niels Agesen, der alle er testet positiv. 

Ifølge DHF's regler skal fem spillere være testet positive, hvis en kamp skal rykkes. I dette tilfælde er det fire spillere og én træner, og det er altså ikke nok til at aflyse kampen, hvis Nykøbing Falster Håndbold ikke accepterer. at kampen udskydes. Det gjorde Nykøbing Falster Håndbold onsdag, men lørdag har modstanderholdet insisteret på at spille kampen. 

Profil er sur på modstander

Det vækker harme hos Mai Kragballe, der er testet positiv for coronasmitte. Hun må se kampen på livestream, når hendes holdkammerater tørner ud lørdag eftermiddag. 

- Når man har fire spillere ude på grund af en pandemi, hvor vi sidder hjemme på grund af Sundhedsstyrelsens retningslinjer, så synes jeg, at det er ærgerligt, at Nykøbing Falster Håndbold ikke viser forståelse, og at Dansk Håndboldforbund ikke har nuanceret de her regler lidt bedre, så vi ikke ender i den her situation, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND hjemme fra sin karantæne. 

Nyt hold i kamp

Hele Randers HK's trup blev mandag sendt i isolation. Torsdag vendte de spillere tilbage, der havde fået et negativt svar på deres coronatest. 

- Vi har kun haft to træninger til at bygge noget helt nyt op, siger Mai Kragballe, der selv er dybt frustreret over at sidde hjemme, selvom hun ikke har nogen symptomer. 

- Jeg har været symptomfri, så jeg har kun mærket det ved, at det er frygteligt frustrerende og uretfærdigt, at den her kamp bliver afviklet, siger hun. 

Randers HK møder Nykøbing Falster Håndbold klokken 16.00 på hjemmebanen i Arena Randers. 

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var til stede ved lørdagens kamp mod Nykøbing Falster Håndbold. Se mere her.