Smitteboom: Nu vil boligforening spraye opgange i kamp mod corona

Smitten med COVID-19 har den seneste tid været stigende i Randers Kommune, og derfor tager man nye midler i brug.

I morgen kan flere elever og studerende vende tilbage til deres skoler og uddannelser. Men det sker, samtidig med at smitten flere steder blusser op, blandt andet i Randers, der lige nu tegner sig for langt de fleste smittetilfælde i Østjylland.

I Randers er det såkaldte incidenstal for den seneste uge 155,6 smittede per 100.000 indbyggere. Bekymringsgrænsen ligger på 20 smittede per 100.000.

Derfor tager kommunen nu nye midler i brug - helt bogstaveligt talt.

Smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge

I Jennumparken, der ligger i det område med mest smitte, vil boligforeningen fra og med næste uge sprøjte opgangene med et særligt desinfektionsmiddel.

Der var søndag lang kø til at blive testet i Jennumparken i Randers.
Der var søndag lang kø til at blive testet i Jennumparken i Randers.

- Det, vi ved, er, at overflader - gelændere, håndtag osv. - giver en øget smitterisiko. Traditionelt har vi afvasket dem med desinficerende væske, men det er tidskrævende og ikke helt så effektivt, så det, vi begynder med nu, er, at vi sprøjter med en forstøver ud over gelændere og dørhåndtag, siger Kenneth Hansen, direktør for Randers Bolig, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det går ifølge ham hurtigere at sprøjte med desinfektionsmidlet end at tørre af med en klud. Derfor kan de nu desinficere to gange om ugen i stedet for én. Midlet er desuden godkendt af Statens Serum Institut i bekæmpelsen af COVID-19 og dets mutationer.

Banker på i boligområde

Udover ekstra rengøring banker repræsentanter for Det Boligsociale Team på hos beboerne i Jennumparken og opfordrer folk til at blive testet. 

Der er blevet oprettet et særligt test-center i området, der skal gøre det nemmere at blive testet for voksne igennem en lyntest og for børn via de klassiske PCR-test i halsen.

Hvis beboerne ikke åbner døren, lægger de en flyer i deres postkasse.

I fredags skrev sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter, at området Skt. Andreas i Randers i nærheden af Jennumparken har et incidenstal på cirka 600.

Tryg ved at åbne skoler

Borgmester Torben Hansen siger til TV2 ØSTJYLLAND, at de ikke har overvejet at udskyde skolestarten mandag, selvom kommunen har landsdelens højeste incidenstal. 

- Vi retter os efter de meldinger, vi får fra de centrale myndigheder. Jeg har meget stor tillid til, at vi kan åbne sikkert i morgen. Jeg har også talt med en skoleleder i dag, og der er styr på tingene, siger borgmesteren.

Kvicktestcentret i Jennumparken holder åbent indtil den 30/4-21, imens PCR-testcentret for børn er åbent indtil den 28/3.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste