Skraldemand efter strejke: Vi forsøger at indhente det tabte

Torsdag nedlagde de randrusianske skraldemænd arbejdet, men nu er man i gang igen og vil arbejde henover weekenden

I sympati med strejkende kolleger i Rebild valgte skraldemændene i Randers torsdag at nedlægge arbejdet, men her til morgen blev man, efter at strejken er ophørt hos kollegerne, også enige om at starte bilerne i Randers igen.

- Vi er i gang igen. De er blevet enige om tingene i Rebild, og derfor har vi genoptaget arbejdet her til morgen, siger tillidsmand for skraldemændene i Randers, Karsten Mikkelsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

I Rebild var skraldemændene utilfredse med arbejdsforholdene og flere efter deres mening kritisable beslutninger fra ledelsen, og også i Randers har de ansatte tidligere ytret deres kritik af det nye selskab RenoNorden, der har overtaget renovationsopgaven i de to kommuner.

- Der er for få hænder og for få biler til selve opgaven. Det er frustrerende. Der er et frygteligt arbejdspres på os medarbejdere fra ledelsens side. Ledelsen synes, at det er os medarbejdere, der er problemet, fortalte en skraldemand, der ønskede at være anonym, til os i februar.

- Ikke sikkert vi når det hele

Men indtil videre er skraldemændene i både Randers og Rebild altså tilbage i bilerne. Det kan dog ikke garanteres, at ingen borgere bliver berørt af strejken.

- Vi kører videre nu, og det vi ikke fik nået i går (torsdag, red.), forsøger vi at indhente henover weekenden, men det er ikke sikkert, at vi når det hele, men vi gør, hvad vi kan, siger Karsten Mikkelsen.

RenoNorden har tidligere afvist, at der skulle være dårlige arbejdsforhold for skraldemændene i Randers.

- Vi kan ikke genkende 3Fs påstand om, at der er et hårdt psykisk arbejdsmiljø i Randers. RenoNorden lægger stor vægt på, at der skal være et godt arbejdsmiljø for alle ansatte. Vi opfordrer alle ansatte til at tage ethvert problem, de måtte opleve op med tillidsvalgte og ledere, skrev selskabet i en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selskabet ønskede torsdag ikke at kommentere på strejkerne i Rebild og Randers. 

Herunder kan du se interview med Karsten Mikkelsen fra i går, hvor strejken var brudt ud:

 
_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

47feafc4-83e4-4f33-ae94-b102f20eef26

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle

Isabella og Moffe

VIDEO: Efter et år i isolation får Moffe endelig sin vaccine

Bertram Lyng Engelsted Jarkilde og Oskar Duvier Mehlbye

play De har forberedt sig i et år: Nu får Bertram og Oskar deres store drøm opfyldt