Skoleidrætsdag med fægtning og skydning

Børn med særlige behov fik i dag lov til at prøve individuelle idrætsgrene som skydning, fægtning og brydning

01:33

- De skal præsenteres for idrætsgrene, som er mere individuelt præget, hvor man ikke skal være sammen med så mange andre på én gang, siger Benny Petsch, der er lærer på en skole for børn med særlige behov.

Parkour, fægtning, brydning og roning.

Det var nogle af de idrætsgrene, der var på programmet i dag, da Firkløverskolen i Randers deltog i Skoleidrættens Forårsfestival.

Firkløverskolen er en skole for børn med særlige behov. Herunder autisme og ADHD. Normalt deltager eleverne ikke i store idrætsevents.

Læs også Børn med særlige behov fik lov at lege i Ulstrup Hallen

- De har specielle behov, der gør, at de skal forberedes meget. Børn med særlige behov har brug for ekstra struktur og støtte, når de skal gennemføre idrætsaktiviteter, siger Benny Petsch, der er lærer og arrangør af festivalen på Firkløverskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi vil gerne vise børnene, at idræt kan være meget andet end håndbold og fodbold,

Benny Petsch, lærer, Firkløverskolen

Men i dag gjorde de altså. Med 150 elever.

Læs også Marianne tilbage i job efter blodprop: Det betyder alverden

Individuelle idrætsgrene

Formålet med dagen har været at præsentere eleverne for idrætsgrene, som de normalt ikke bliver præsenteret for.

- De skal præsenteres for idrætsgrene, som er mere individuelt præget, hvor man ikke skal være sammen med så mange andre på én gang. Vi håber, at de bagefter får mod at komme ud i foreningslivet, så de også kan opleve glæden ved det. Vi vil gerne vise børnene, at der er en masse muligheder i det lokale foreningsliv, og at idræt kan være meget andet end håndbold og fodbold, siger Benny Petsch.

Skoleidrættens Forårsfestival er et landsdækkende projekt, der finder sted 68 steder i hele landet. Firkløverskolen i Randers er den eneste specialskole, som deltager.

Øverst kan du se en video fra idrætsdagen.

01:58

VIDEO: Her kan du møde Patrick. Han har svært ved at koncentrere sig på den specialskole, hvor han går. Hver torsdag er det anderledes, for her går han til parkour.

Luk video